Skip links

PRIMA SPELEND SVO WINT OP DITO WIJZE VAN WVW (4-1)

OOIJ Zondag 20 Oktober 2019: Na de deceptie in Heteren kon SVO zich vandaag in het thuisduel tegen het Weurtse WVW trachten te revancheren. De vraag op sportpark de Kempkes was echter of de ploeg van trainer Marc Peters daar wel de ideale hobbel voor was. Ofschoon de Weurtse ploeg een wisselvallige start van de competitie kende, heeft het er alle schijn van dat WVW 1 van de ploegen gaat zijn voor het ‘linker rijtje’ en zich wellicht op meer dan dat mag gaan verheugen.

Ons eigen SVO kreeg vorige week de eerste echte tik op de kin van dit seizoen. In Heteren werd van de plaatselijke trots SDOO weliswaar terecht maar feitelijk ook onnodig met 2-0 verloren. Binnen de kaders van het leerproces ansich een te billijken nederlaag echter had deze met wat meer vernuft en gogme voorkomen kunnen worden. Ook de tegenstander van deze zondag hield een allesbehalve goed gevoel over aan de voorgaande speelronde. DVSG, eerder deze competitie nog slachtoffer van het conditioneel sterke SVO (5-2) wist in een boeiend duel in Weurt uiteindelijk aan het langste eind te trekken (1-2). Deze Weurtse nederlaag is wel typerend voor de wisselvalligheid waarin WVW momenteel acteert. Prima uitoverwinningen tegen VVLK (1-5) en Avios/DBV (0-1) werden afgewisseld met thuisnederlagen tegen Niftrik en dus DVSG. Evengoed voor het thuisspelende SVO wel zaak om extra alert te zijn.  De manschappen van Marc Peters lijken zich op vreemde bodem klaarblijkelijk beter thuis te voelen dan op eigen sportpark de Kamp.

Trainer Martin de Winkel kon beschikken over een volledig fitte groep. Volop mogelijkheden dus voor de Ooijse keuzeheer die besloot om de herstelde Ivo Pott weer op te nemen in zijn basisteam. Daardoor verhuisde Niels Janssen weer naar de spits en moest de 17-jarige jongeling Daan Lamers na diverse basisplaatsen genoegen nemen met een plek op de bank.

Na een wat weifelend Ooijs begin waarin WVW in de 2e minuut een prima schietkans kreeg, liet SVO in de 5e minuut zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Een aanval over meerdere schijven belandde voor de voeten van aanvoerder Kadeem Schel. Helaas stond hij in buitenspelpositie en werd zijn doelpunt ogenschijnlijk terecht afgekeurd. Dit was echter wel het startsein van een duidelijk Ooijs overwicht dat de rest van de middag eigenlijk standhield. In de 16e minuut wist Joris Weeren een prima voorzet van Ivo Pott op fraaie wijze achter de WVW-goalie te koppen en de verdiende 1-0 op het scorebord te markeren. SVO bleef ook na deze openingstreffer heer en meester al kreeg het in de 22e minuut een gevoelige tik te verwerken. Levi Verriet moest zich laten vervangen met een knieblessure. Op moment van schrijven is er nog geen duidelijkheid over de ernst van zijn kwetsuur.  Overigens werd zijn positie op meer dan prima wijze overgenomen door Joris Tax waarmee het belang van een brede spelersgroep maar weer eens onderstreept werd.  Amper 2 minuten later bracht de technische Mustafa Gungor het thuispubliek weer in vervoering. Ondanks hevige fysieke tegenwerking van de Weurtse verdedigingslinie, wist hij zich langs 4 spelers heen te spelen en op magnifieke wijze de 2-0 tegen de touwen te schieten. Andermaal een paar minuten later had de prima spelende linksback en jongeling Timo Philipsen de ogenschijnlijke beslissing in de wedstrijd kunnen maken maar zijn inzet miste op een haar na het Weurtse doel. In de 45e minuut kreeg WVW nog een prima mogelijkheid om vlak voor rust terug te keren in de wedstrijd. Keeper Frank Klomberg tastte mis op een voorzet en bood op deze wijze een WVW- aanvaller de mogelijkheid om de aansluiting te verzorgen. De inzet werd echter van de Ooijse doellijn gekeerd waardoor de thuisploeg alsnog met een verdiende en overeenkomstig aan het spelbeeld 2-0 score richting de thee mocht.

Ook in de 2e helft bleef SVO nadrukkelijk de lakens uitdelen. Het bleef zich mogelijkheden en kansen creëren. In de 55e minuut kreeg Joris Weeren een moeilijke- maar evengoed prima kans toen hij in vrijstaande positie de bal ineens vanuit de lucht op het WVW-doel schoot. Zijn inzet mistte echter de kracht om de Weurtse doelman echt te doen verontrusten. Het hoogtepunt van de middag kwam in de 66e minuut. Een aanval over meerdere schijven waarin Joris Weeren met een steekpass Timo Philipsen de diepte in stuurde. Timo wist het leer op perfecte wijze voor de voeten van Guido Bex te laten belanden die weinig moeite meer had om de 3-0 op het bord te krijgen. De jonge aanvaller wist al voor de 5e keer dit seizoen het net te doen bollen.  In de 69e minuut liet de vaak ongrijpbare Mustafa Gungor de WVW-verdediging andermaal in wanhoop achter door praktisch op de achterlijn nog een aantal mensen te passeren. Zijn teruggetrokken bal werd door aanvoerder Kadeem Schel prima ingeschoten maar net voor het passeren van de doellijn al koppend weggewerkt. In een spaarzaam onachtzaamheid aan Ooijse zijde wist WVW zowaar wat hoop te putten voor het restant van de wedstrijd. In de 76e minuut werd het rommelig Ooijs wegwerken van de bal door WVW afgestraft. De wijze waarop de bal uiteindelijk achter keeper Frank Klomberg in het net plofte was fraai (3-1). Ofschoon de Weurtse ploeg enig illusie zal hebben gekregen op toch nog een onverwachts resultaat, bleef SVO duidelijk de overhand houden en zich de beste kansen verwerven. In de 84e minuut schot invaller Maikel van de Bergh alle Weurtse hoop aan flarden door prima voorbereidend werk van Joris Weeren op dito wijze af te ronden (4-1). De prima en vooral ook op een juiste wijze tolerant leidende scheidsrechter Oldenhave voelde weinig behoefte om deze krachtmeting nog langer te laten duren en floot nagenoeg op de 90 minuten voor het einde.

En daarmee revancheerde SVO zich op uitstekende wijze van de slechte uitbeurt in Heteren. Vanmiddag werd de beste wedstrijd tot nu toe in het nog prille seizoen op de mat gelegd. Het soms oogstrelende combinatievoetbal werd gecombineerd met aandachtig verdedigen. Op de uiteindelijke 4-1 overwinning viel dan ook weinig af te dingen. Toch is er ook zorg over de blessure van Levi Verriet en later moest ook aanvoerde Kadeem Schel zich laten vervangen met een kwetsuur.  Laten we hopen dat het in beide gevallen mee gaat vallen.

Door deze overwinning mag SVO zich in ieder geval voor 1 week weer koploper noemen. De verschillen zijn echter nog extreem klein. De voorlopige top 6 staan allemaal op 1 punt van de trotse Ooijse koploper, waarbij Heumen, VVLK en Victoria’25 er in puntenverlies nog zelfs net iets beter voorstaan. En laat dat nu net de tegenstanders zijn die SVO de komende 3 weken gaat treffen.

SCOREVERLOOP

16e minuut         1-0          Joris Weeren

23e minuut         2-0          Mustafa Gungor

66e minuut         3-0          Guido Bex

76e minuut         3-1          speler WVW
84e minuut         4-1          Maikel v.d Bergh

OPSTELLING:Frank Klomberg, Levi Verriet (22e Joris Tax), Roy Coopmann, Jelmer Claassen, Timo Philipsen, Joris Weeren, Ivo Pott, Kadeem Schel (78e Maikel v.d. Bergh), Mustafa Gungor, Niels Janssen, Guido Bex

Tekst en Foto’s: Bart Willems.

Reageer