Skip links

POVER SVO NIET VOORBIJ UNITAS’28 (2-2)

OOIJ: Op deze herfstachtige zondagmiddag stond er voor SVO een thuiswedstrijd tegen Unitas’28 uit Wamel op het programma. Na weken van topduels nu dan weer eens een wedstrijd tegen een ploeg uit de lage middenmoot.

Unitas bezette voor de wedstrijd de 11e plek in de rangschikking. Met 12 punten uit 10 wedstrijden kent de ploeg van trainer Gerard van de Zwam een tot dusver wisselvallig seizoen. De laatste 4 wedstrijden werd er niet meer verloren maar door de 3 gelijke spelen heeft het op de ranglijst nog weinig stappen kunnen maken. De remise tegen SCD’33, de nummer 2 in de competitie en momenteel de meest bedreigende voor ons eigen SVO en de overwinning van vorige week tegen SDOO, de enige ploeg waar SVO dit seizoen vooralsnog van verloren heeft, zijn de meest aansprekende resultaten in de laatste weken van onze Wamelse gasten.

Trainer Martin de Winkel stuurde dezelfde 11 spelers als in gewonnen wedstrijd tegen Avios/DBV het veld in. Joris Tax is nog altijd niet hersteld van zijn voetblessure en zat dan ook niet bij de wedstrijdselectie. Routinier Roy Coopmann was wel weer van de partij maar moest plaats nemen op de bank.

Op een voor het tijd van het jaar prima bespeelbaar veld, begon SVO niet bijster goed aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in de 1e kans voor de gasten. In de 4e minuut gaf verdediger Levi Verriet iets te veel ruimte aan een Unitas aanvaller. Zijn inzet ging echter ruim over het doel van Frank Klomberg heen. In de 12e minuut kreeg ook de thuisploeg zijn eerste echte mogelijkheid. Een vrije trap werd in eerste instantie geblokt maar viel bij toeval voor de voeten van aanvoerder Kadeem Schel. Zijn inzet stuitte echter op de uitstormende Unitas goalie. Zonder goed te spelen kreeg SVO gaandeweg wel steeds meer een overwicht tegen het fysieke, maar speltechnisch matige Unitas. In de 18e minuut kopte Joris Weeren vanuit een vrije trap de bal hard richting het vijandelijke doel maar zijn inzet mistte te veel richting. 2 minuten later werd het overwicht dan ook vertaald naar een doelpunt. Middels een mooie solo zette Mustafa bijna de volledige Unitas verdediging te kijk en wist de bal perfect in de korte hoek te schieten (1-0). In de 23e minuut had SVO al een voorschot kunnen nemen op de overwinning maar de grote kans, ontstaan door een slippertje van de Unitas stopper, werd niet gepromoveerd tot een doelpunt. Guido Bex jaagde de bal ruim over het doel. In de 29ste minuut werd de bal in 1 van de weinig goed uitgespeelde combinaties door aanvoerder Kadeem Schel in het lege doel getikt. Deze aanval werd echter afgevlagd voor buitenspel en daar had het eerlijkheidshalve ook alle schijn van. In het vervolg van de 1e helft bleef het slordig spelende SVO nadrukkelijk de lakens uit delen zonder dat het zelf nog noemenswaardig gevaarlijk werd.

Waar er hoop was op een betere 2e helft, moest SVO in de 1e minuut na rust al gelijk een kans weg geven. De inzet van de Unitas aanvaller ging echter hopeloos naast. In de veronderstelling wat meer diepte in het Ooijse spel te krijgen, bracht trainer Martin de Winkel in de 62e minuut de rappe Maikel v.d. Bergh voor Daan Lamers. Ondanks de ongetwijfeld goede bedoelingen bleef het ploeteren aan Ooijse zijde. Omdat ook de tegenstander er weinig van bakte was het een weinig verheffend schouwspel. Vanuit het niets kreeg Unitas in de 68e minuut ineens een levensgrote kans om de stand gelijk te trekken. Keeper Frank Klomberg was al gezien maar Niels Janssen, 1 van de weinigen die wel zijn normale niveau wist te halen, wist op knappe wijze de bal voor de doellijn te keren. Alsof SVO nog niet voldoende gewaarschuwd was kreeg het amper een minuut later wederom een dikke mogelijkheid tegen. Een vlammend Unitas schot spatte echter op de doelpaal uiteen en sprong het veld weer in. Deze momenten en de matige staat waarin de thuisploeg zich op deze zondag begaf, gaven de gasten uit Wamel het gevoel dat er wat te halen viel. Het Wamelse spel werd nog opportunistischer maar feitelijk zonder al te veel overleg waardoor SVO aanvankelijk eenvoudig op de been bleef. Het mocht zelf ook weer wat kansjes noteren. Zo kreeg het in de 74e minuut een vrije trap te nemen op een mooie positie voor de goal. De inzet van Ivo Pott was echter niet krachtig genoeg om de Unitas doelman te verontrusten. Vanuit een corner in de 87e minuut kreeg Levi Verriet nog een prima mogelijkheid om de overwinning in veilige haven te loodsen maar zijn kopbal ging naast. Op zo’n middag als deze waarop eigenlijk maar bar weinig lukte aan Ooijse zijde, is het bijna wachten op de spreekwoordelijke deksel op de neus. In de 88e minuut viel de bal pardoes voor de voeten van Unitas-er Zedier Adams en hij schoot de bal voorbij Frank het Ooijse doel in (1-1). In het restant van de wedstrijd ging SVO voor het eerst op deze middag werk maken van de wil om de punten op de Kempkes te houden.  Uit een corner viel de bal in de 90e minuut voor de voeten van Guido Bex. Met een droge knal wist hij de Unitas doelman te passeren en alsnog de ogenschijnlijke Ooijse winst binnen te slepen. De opluchting was dan ook groot bij alles wat SVO een warm hart toedraagt. In de dying seconds kreeg Unitas echter nog een vrije trap te nemen vanaf een meter of 10 over de middenlijn.  In een overvol strafschopgebied kreeg Pim van Kessel de bal erg gelukkig tegen de knie aan en liet de bal de Ooijse doellijn passeren (2-2). De Ooijse deceptie was erg groot. De tijd die nog restte was bij lange na niet afdoende om nog een keer op voorsprong te komen en zo leed SVO dus voor het eerst in dit seizoen puntverlies op de eigen Kempkes. De overigens prima fluitende scheidsrechter El Hassnaoui floot rond 5 voor half 5 voor het laatst deze middag.

Na weken van zeer behoorlijk- tot in fases zelfs goed voetbal, speelde SVO op deze zondag eigenlijk onherkenbaar. Te veel spelers haalde niet hun niveau. Tegen een, met alle respect matige tegenstander, kwam het eigenlijk geen moment in het spel. Ondanks dat hadden de punten gezien het wedstrijdverloop gewoon in de Ooij moeten blijven. Of het nu onderschatting was of een bijna collectieve off day, sommige spelers haalde overigens wel een aanvaardbaar niveau, is eigenlijk niet zo relevant.  En wedstrijden als deze overkomen je wel eens en we moeten het dan ook niet groter maken dan dat het is. Maar het is wel zonde dat er thuis tegen Unitas’28 punten worden gemorst waar we tegen kwalitatief veel betere teams wel wisten te winnen.

Door dit gelijkspel nadert SCD’33 ons tot op een punt en sluit ook Niftrik weer aan. Aankomend weekend sluiten we 2019 af met een thuisduel tegen Batavia. De staartploeg van deze klasse lijkt een ideale tegenstander om het tikkie tegen Unitas weg te poetsen maar als iets wel heeft uitgewezen deze zondag is dat onderschatting van je tegenstander wel eens lelijk uit kan pakken. Dus mannen; borst vooruit en als koploper de winterstop in!!

SCOREVERLOOP

20e minuut         1-0          Mustafa Gungor

88e minuut         1-1          Zedier Adams

90e minuut         2-1          Guido Bex

94e minuut         2-2          Pim van Kessel

OPSTELLING

Frank Klomberg, Niels Janssen, Levi Verriet, Timo Philipsen, Jelmer Claassen, Joris Weeren, Kadeem Schel, Ivo Pott, Mustafa Gungor, Daan Lamers (62e Maikel v.d. Bergh), Guido Bex

Tekst: Bart Willems.

Reageer