OOK HEUMEN KAN DE OOIJSE TREIN NIET STOPPEN (4-0)

OOIJ Zondag 22 Mei 2022: Op een zomers en druk sportpark de Kempkes trof SVO afgelopen zondag SV Heumen. De verwachtte moeilijke middag bleef uit en met een 4-0 overwinning werd ook SV Heumen slachtoffer van de Ooijse dadendrang.

Trainer Martin de Winkel moest voor deze wedstrijd een aantal mensen missen. Mees Bouwmeister en Rik Dollevoet zijn er voorlopig nog wel even uit met blessures, voor Siem Hoogma gold dat hij van een korte vakantie genoot. Mees werd in het centrum van de verdediging vervangen door Levi Verriet, Jasper Scholten begon in de basis op de positie van Siem.

De wedstrijd tussen beide teams begon vrij vlak. In de eerste 25 minuten waren de kansen schaars. SVO was voetballend de betere en SV Heumen leek zich vooral op de omschakeling te richten. In de 17e minuut leek Daan Lamers op weg naar de 1e grote kans maar hij werd net op tijd gestuit door de Heumense verdediging. Heel even werd er nog gedacht aan een Heumense handsbal maar scheidsrechter van Rootseler wilde daar niet in mee. In de 20e minuut ging een mislukte voorzet van SV Heumen net over het doel van Frank Klomberg heen. Veel meer was er feitelijk niet te beleven in de eerste fase van de wedstrijd. De Ooijse voorsprong in de 29e minuut kwam dan ook redelijk uit de lucht vallen. Het was aanvoerder Kadeem Schel, bezig met zijn laatste wedstrijden, die zich knap ontdeed van een Heumen verdediger en de bal van een meter of 16 in de hoek liet ploffen (1-0). Deze treffer was wel het startsein van een periode waarin de thuisploeg veel nadrukkelijker de lakens uit ging delen. In de 34e minuut nam Niels Janssen van een meter of 30 het doel onder vuur. Zijn inzet werd met enige moeite gepareerd door de Heumen goalie. 5 minuten later had dezelfde doelman geen antwoord op een vrije trap van Joris Weeren. Met een bekeken schot in de rechterhoek passeerde hij de muur en tekende alweer voor zijn 25e competitietreffer. Amper 2 minuten later wist het bijzonder effectieve SVO de wedstrijd feitelijk al in het slot te schieten toen Daan Lamers op onnavolgbare wijze zich door de verdediging van SV Heumen wist te soleren en de 3-0 langs de Heumen doelman binnen wist te schieten. Zonder een opeenstapeling van kansen, had SVO binnen een kwartier SV Heumen op een onoverbrugbare achterstand gezet.

Door deze tussenstand was de spanning er voor de 2e helft wel een beetje af. SVO bleef zoeken naar gaatjes in de Heumense verdediging maar vond die maar lastig. SV Heumen dreigde in de 55e minuut gevaarlijk te worden maar adequaat ingrijpen van de verdediging voorkwam tijdig meer problemen. Een minuut later had SV Heumen alsnog op het scorebord kunnen komen maar zag het de inzet via de paal weer het veld in spatten. In de 65e minuut meldde SVO zich weer eens in aanvallend opzicht toen Joris Weeren een voorzet van Jorn Vermeulen met een volley uit de lucht nam. De Heumen goalie had hierop een passend antwoord. 3 minuten later moest hij echter lijdzaam toezien hoe Jasper Scholten op onreglementaire wijze in de 16 tegen de grond aan werd gewerkt en scheidsrechter Rootseler deze keer geen andere keuze liet dan de bal op 11 meter te leggen. Jelmer Claassen, de enige veldspeler die dit seizoen nog niet wist te scoren, mocht bij gelegenheid deze strafschop nemen en dat deed hij opvallend gedecideerd. Met een bal in de rechterkruising liet hij de doelman kansloos (4-0). 20 minuten voor tijd moest Frank Klomberg nog een keer reddend acteren op een schuiver van Heumen maar dat deed hij adequaat, zoals hij eigenlijk het hele seizoen al doet. Vlak voor tijd moest de Heumen goalie zich nog eens volledig strekken op een vrije trap van Ivo Pott en in de allerlaatste secondes van de wedstrijd “vergat” Joris Weeren zijn knappe actie om voorbij de Heumen goalie te komen, ook te promoveren tot doelpunt. Dat was ook gelijk de laatste actie van deze wedstrijd die aan beide kanten een aantal stevige duels kende.

Wederom dus een ruime overwinning voor SVO. Heumen kon de Ooijse ploeg de 1e 25 minuten aardig van het eigen doel houden. De ploeg van trainer Martin de Winkel was voetballend absoluut de bovenliggende partij maar had lange tijd moeite om een gaatje te vinden in de goed georganiseerde Heumense verdediging. De 1-0 kwam feitelijk uit het niets maar werkte bevrijdend op het aanvalsspel van SVO. Nog voor rust nam SVO definitief afstand van de Heumenaren. En daarmee gunde SVO de Rood Witten geen enkel perspectief meer op het resultaat wat de ploeg van Henny Queens op jacht naar een nacompetitie ticket zo goed had kunnen gebruiken.

En dus is SVO weer een stapje dichter bij het nieuwe doel; ongeslagen de competitie afsluiten. Met nog een thuiswedstrijd tegen Unitas’28 (29 mei) en een uitbeurt bij Niftrik (6 juni) is dat nog geen uitgemaakte zaak maar de drive die de ploeg tentoonstelt zelfs nu het grote doel bereikt is, maakt het uitzicht op deze ongekende prestatie levensgroot!

SCOREVERLOOP:
28e minuut 1-0 Kadeem Schel
40e minuut 2-0 Joris Weeren
42e minuut 3-0 Daan Lamers
68e minuut 4-0 Jelmer Claassen

OPSTELLING:
Frank Klomberg, Jelmer Claassen (83e Chiel Pauls), Niels Janssen, Levi Verriet (75e Joe Janssen), Joris Tax, Ivo Pott, Jurgen Vink, Jasper Scholten, Daan Lamers (62e Jorn Vermeulen), Joris Weeren, Kadeem Schel

Tekst: Bart Willems.      Foto’s: Dick Braam sr.