ONTERECHTE NEDERLAAG SVO TEGEN COUNTEREND VV NIFTRIK!!

NIFTRIK Zondag 31 maart 2019: Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VV Niftrik in het gelijknamige dorp op het programma. Een ploeg die de laatste weken uitstekend in vorm is en wist alle wedstrijden, in totaal 6, na de winterstop te winnen. Koploper Aquila kreeg met 3-1 op de broek, maar ook Overasseltse Boys en DSZ gingen hard onderuit tegen de ploeg van trainer Adrie van Roosmalen. Kortom, SVO kon een uiterst lastige middag tegemoet zien.

Trainer Bas Hendriks kon beschikken over een nagenoeg fitte groep. Alleen Alperen Ural moest deze wedstrijd geblesseerd vanaf de zijkant aanschouwen. Mustafa Gungor sloot vandaag weer bij de groep aan maar begon op de bank. Getuige de knappe 0-4 uitoverwinning een week eerder was er weinig aanleiding voor Bas om te sleutelen aan zijn team.

Op een prima bespeelbaar veld kreeg de thuisploeg na een minuut of 5 spelen de eerste goede mogelijkheid. Keeper Frank Klomberg wist echter met de voet redding te brengen. Waar verwacht werd dat de in topvorm verkerende thuisploeg het spel zou gaan dicteren, was het SVO wat in het vervolg van de 1e helft meestentijds de lakens uitdeelde. Met prima voetbal werden er een aantal goede mogelijkheden bij elkaar gespeeld. In de 7e minuut kreeg de andermaal goed spelende Thom Cillisen een prima schietkans maar zijn schot werd nog net door de Niftrik verdediging geblokt. Een minuut later leek Levi Verriet al koppend voor de 0-1 te zorgen maar zijn kopbal miste het doel op een haar. De thuisploeg gokte vooral op de omschakeling en waar SVO het combinerend probeerde, zocht Niftrik nadrukkelijk met de lange bal de voorwaartsen. Op deze wijze werd het ook zeker een aantal keer dreigend maar de grootse mogelijkheden bleven van Ooijse voeten komen. Na een kwartier spelen ging een schot van Maikel v.d. Bergh net naast. SVO had in deze fase de voorsprong moeten nemen maar vergat zichzelf te belonen voor het prima spel. In de 35e minuut trok scheidsrechter Beumer een gele kaart voor een harde charge op aanvoerder Kadeem Schel. Er zullen zeker leidsmannen zijn die deze actie met een rode kaart hadden beloond. De nummer 3 van Niftrik, Thijs Lamers, mocht echter blijven staan. In de 43e minuut kreeg SVO andermaal een aantal goede mogelijkheden achter elkaar om alsnog op een verdiende voorsprong te komen. Vanuit een scrimmage kregen Maikel en Ivo Pott grote kansen. De laatste inzet van Ivo leek met een handsbal uit het doel gehouden te worden maar scheidsrechter Beumer wilde er niet aan om een strafschop te geven. In de tegenaanval stond de verdediging van SVO niet goed en kon de rappe Niftrik aanval alleen op keeper Frank Klomberg af. In een poging de bal nog te kunnen onderschepen, kwam Frank zijn doel uit. De Niftrik aanvaller was echter net iets eerder bij de bal en lobte de bal bekwaam over hem heen en tekende voor de 1-0. Niet veel later stond de wedstrijd nog verder op de kop toen aanvoerder Kadeem Schel de bal op het middenveld verloor. De sluwe thuisploeg kon andermaal alleen op Frank af en gaf SVO nogmaals een lesje in effectiviteit. Waar een voorsprong van SVO eigenlijk logisch was geweest, stond het binnen een paar minuten ineens 2-0 voor Niftrik.

In de 2e helft ging SVO op zoek naar een doelpunt. Waar het de 1e helft behoorlijk wat kansen bij elkaar kreeg gevoetbald, was het in de 2e helft allemaal een stuk minder dreigend. De thuisploeg liet zich gesteund door de 2-0 voorsprong nadrukkelijk inzakken. SVO had het leeuwendeel van het balbezit maar kon er tegen de stugge Niftrik verdediging eigenlijk weinig mee uitrichten. De thuisploeg loerde vanuit de counter op een definitieve Ooijse nekslag. In de 66e minuut kwam Levi Verriet genadig weg toen hij aan de noodrem trok en de doorgebroken Niftrik aanvaller er middels een overtreding van belette om alleen richting Frank te gaan. De overtreding was er maar de scheidsrechter liet wonderwel de kaarten op zak. De wedstrijd kabbelde daarna voort. SVO bleef gaan voor een resultaat maar was slordig in de eindpass. In de 89e minuut kwam SVO toch nog op het scorebord. Maikel v.d. Bergh ging behendig langs een Niftrik verdediger. De doelman van de thuisploeg wist in eerste instantie nog redding te brengen, maar de rebound werd door de ingevallen Stef Lamers alsnog het doel in gerommeld. Er werd een handsbal geclaimd maar deze protesten werden weggewuifd door scheidsrechter Beumer.  In de paar minuten die nog restte ging SVO nadrukkelijk op zoek naar een verdiend gelijkspel maar echte mogelijkheden bleven uit. Niftrik daarentegen had in een tegenaanval de wedstrijd in het slot kunnen schieten maar die mogelijkheid ging ruim over het doel. Het was 10 voor half 5 toen de wedstrijd afgefloten werd.

SVO had deze middag een resultaat verdiend tegen ‘luizenploeg’ Niftrik. Zeker de 1e helft kreeg het daar prima mogelijkheden voor. De 2e helft had de Ooijse ploeg vooral heel veel balbezit maar was het aanvallend allemaal een stuk minder doortastend. Al met al was een gelijkspel de juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen geweest.

Na 2 uitbeurten wacht volgende week weer eens een thuiswedstrijd. Dan komt SCD’33 naar de Kempkes. Hopelijk kunnen we dan wel weer een resultaat begroeten.

43e minuut         1-0         Speler VV Niftrik

45e minuut         2-0         Speler VV Niftrik