NIPTE EN ONNODIGE OEFENNEDERLAAG SVO TEGEN FC KUNDE (1-2)

Zondag 14 November 2021: In dit competitie vrije weekend heeft SVO 1 vanmorgen een oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Kunde. Tegen de Nijmeegse 4e klasser werd op een leeg sportpark de Kempkes een 1-2 nederlaag geleden.

Trainer Martin de Winkel moest het voor deze wedstrijd niet alleen doen zonder de langdurig geblesseerden Levi Verriet en Guido Bex maar ook Kadeem Schel, Niels Janssen en Mustapha el Kandoussi bleken door (licht) fysiek hinder of andersoortig niet inzetbaar in deze oefenpot. Bovendien koos Martin ervoor om jongelingen Jasper Scholten en Jorn Vermeulen de volledige speeltijd te gunnen.

Tegen deze goede tegenstander, kwam SVO de eerste helft voetballend prima voor de dag. Het creëerde zichzelf een 6 à 7 prima kansen maar wist hieruit alleen in de 25e minuut te scoren. Een inschattingsfout van de Kunde doelman bood Siem Hoogma de niet te missen kans (1-0). Door goed verdedigen aan Ooijse zijde kreeg FC Kunde maar bijzonder weinig kansen. Het was dan ook wrang dat de 1-1 in de 38e minuut viel uit een situatie welke nauwelijks als mogelijkheid geclassificeerd mocht worden. Uit een corner viel de bal pardoes op het hoofd van een FC Kunde speler die daarmee keeper Frank Klomberg kansloos liet.

Waar SVO in het 1e bedrijf wist te domineren, was FC Kunde in de 2e helft de wat betere ploeg. Zeker in de 1e fase na de thee had SVO het lastig en kreeg het universiteitsteam een aantal mogelijkheden. Na een minuut of 20 in de 2e helft werd het spelbeeld weer wat gelijkmatiger. Toch was het FC Kunde dat met de overwinning aan de haal ging. In de 76e minuut werd een corner bij de 1e paal binnengetikt (1-2).

Ondanks de nederlaag een prima oefenwedstrijd van SVO. Met name in de 1e helft liet de thuisploeg met tijd en wijlen prima voetbal zien. Het vaker geëtaleerde probleem, het daadwerkelijk doeltreffend afronden van de mooiste aanvallen, was ook in de 1e helft weer aan de orde. In de 2e helft trok het eveneens prima voetballende FC Kunde het spel wat meer naar zich toe, al kreeg het met een 1-2 overwinning eigenlijk iets te veel van het goede. Over de gehele wedstrijd gewogen was een gelijkspel een uitslag geweest waar iedereen mee had kunnen leven.

Volgende week wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen AAC-Olympia. Bij een overwinning verzekerd SVO zich van de 1e periodetitel.

Tekst en Foto’s: Bart Willems.