Skip links

MATIG SVO/VVLK LOOPT ZICH IN BALGOIJ STUK OP GEEL ZWARTE MUUR (1-1)

BALGOIJ Zondag 19 Maart 2023: Op een middag waarop eigenlijk alles van een zeer matige kwaliteit was, heeft SVO/VVLK dure punten laten liggen. Tegen het Balgoijse Diosa wist het ondanks een groot overwicht niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel.

Trainer Martin de Winkel moest het doen zonder een 3-tal basiskrachten. Topschutter en aanvoerder Joris Weeren kampt met een achillespees blessure en zou enkel alleen in nood nog gebracht kunnen worden. Levi Verriet viel tegen Overasseltse Boys uit met een voetblessure. Uit nader onderzoek bleek dat hij een middenvoetsbeentje heeft gebroken en meest aannemelijk is dat zijn seizoen erop zit. Daar kwam vandaag de afmelding bij van keeper Frank Klomberg die vandaag vader is van zijn 3e zoon. Vanaf deze plek van harte gefeliciteerd Frank en Lindsey!

De absenties werden als volgt ingevuld. Good “Old” Roy Scholten verving Frank Klomberg.  Niels Janssen was net als vorige week de vervanger van Levi Verriet in het centrum van de verdediging en de van een schorsing teruggekeerde Daan Lamers nam zijn plek in de spits weer in nadat vorige week Joris Weeren daar nog invulling aan gaf.

Op een zeer beroerd veld begon SVO/VVLK nog wel aardig en leek in de 4e minuut op een 0-1 voorsprong te komen. Stan Keukens wist een voorzet vanaf een meter of 5 binnen te werken. De scheidsrechter wees in eerste instantie naar de middenstip maar hij besloot toch nog even verhaal te halen bij grensrechter van Diosa die klaarblijkelijk buitenspel had gezien. Dat gegeven riep al verbazing op, die ontsteltenis werd nog groter toen scheidsrechter ten Broek besloot de treffer omwille offside af te keuren. In de 16e minuut kwam de Polderequipe alsnog op voorsprong. Een voorzet van Jurgen Vink werd door Daan Lamers al koppend bij Stan Keukens afgeleverd. In eerste instantie leek hij de bal op het stuiterveld te verspelen maar vond het leer uiteindelijk toch voor zijn voeten en kon van een meter of 4 de bal alsnog achter de Diosa doelman prikken (0-1). Een welkome voorsprong want SVO/VVLK speelde tot dan toe een stroeve wedstrijd. 4 minuten later besloot de zeer matige fluitende leidsman ten Broek de thuisploeg nog maar eens in het zadel te helpen. De geel zwarte formatie poogde een bal de 16 in te pompen maar de bal werd geblokt door een SVO/VVLK verdediger waarbij er door de thuisploeg hartstochtelijk geappelleerd werd voor hands. Niet voor het laatst was dat voor de scheidsrechter voldoende om mee te gaan in smeekbedes van de thuisploeg en besloot om de bal ook daadwerkelijk op de stip te leggen. Keeper Roy Scholten ging nog wel de goede hoek in maar kon weinig uitrichten tegen de goed genomen pingel (1-1). Onder invloed van een combinatie van de een sterk terugplooiende tegenstander, een schier onmogelijk bespeelbaar veld maar bovenal de matige vorm van de dag, kreeg SVO/VVLK aanvallend maar weinig voet aan de grond in Balgoij. Het had veel de bal en zocht nadrukkelijk naar openingen maar wist die maar zeer zelden te vinden in de 1e 45 minuten. Overigens stelde de kwaliteitsarme thuisploeg er aanvallend nog minder tegenover. Een harde voorzet van Daan Bank in de 39e minuut die op een haar na gemist werd door Stan Keukens was 1 van de spaarzame daadwerkelijk gevaarlijke momenten in het restant van de 1e helft.

In het 2e bedrijf nam SVO/VVLK nog nadrukkelijker bezit van de speelhelft van de thuisploeg maar bleef het spel erg stroef verlopen. In de 53e minuut begaf Daan Lamers zich in een lastige hoek toen hij de bal vanuit een corner voor zijn voeten kreeg. De keeper snelde naar de situatie en wist de inzet van Daan onschadelijk te maken. In de 60e minuut kreeg de thuisploeg zowaar een schietkans maar de afstandspoging werd vrij eenvoudig gevangen door goalie Roy Scholten. 1 minuut later kreeg de ploeg van Martin de Winkel via Siem Hoogma een goede mogelijkheid. Het was Daan Bank die de bal voor het doel kreeg. Siem vuurde van een meter of 7 hard af maar zijn inzet mistte de juiste richting en ging voorlangs. SVO/VVLK zag de tijd op de klok langzamerhand wegtikken en vond weinig steun bij de leidsman die niet of nauwelijks optrad tegen het veelvuldig tijdrekken van de thuisploeg. De Ooijs/Leuthse ploeg ging weliswaar hartstochtelijk maar met weinig overleg op zoek naar de voorsprong. De kansen en mogelijkheden bleven schaars en de ruimtes rondom- en in de 16 werden allengs kleiner. In de 75e minuut leek Siem Hoogma eindelijk een gaatje te hebben gevonden in de stugge Balgoijse laatste linie en wist fraai af te ronden. Echter werd ook deze treffer geannuleerd voor buitenspel. De kansen op een Ooijs/Leuthse escape aan puntverlies werden kleiner toen Niels Janssen zijn 2e gele kaart ontving. De overtreding die hem deze prent opleverde was verre van gemeen maar door het misbaar van spelers en staf van Diosa liet scheidsrechter ten Broek zich verleiden tot deze veldverwijdering. De ondertal situatie veranderde feitelijk niks aan het spelbeeld. Trainer Martin de Winkel trachtte door wissels alsnog een beslissing te forceren en bracht toch nog topschutter Joris Weeren, niet veel later gevolgd door Thijmen Bakker. Dan moet je hopen dat de bal een keer goed valt. In de 89e minuut gaf leidsman ten Broek nog meer uiting aan zijn slechte performance van deze middag door Daan Bank binnen luttele seconden 2 keer geel te geven vanwege commentaar op de leiding. De absolute slotfase moest dus doorstaan worden met 9 man. Overigens was dat gegeven voor de thuisploeg niet het signaal om zelf op zoek te gaan naar de winnende. De ploeg bleef zich ophouden rond eigen 16. Heel even mocht de Polderploeg nog ruiken aan een overwinning maar Siem Hoogma kon de voorzet van Jurgen Vink bij de 2e paal te weinig richting geven en zag zijn poging net over gaan. Nadat ook nog een speler van Diosa met 2 keer geel in mocht rukken, floot de scheidsrechter na een minuut of 4 blessuretijd voor het laatst. Gezien het vele, al dan niet geveinsde oponthoud hadden dat er wel meer kunnen en moeten zijn.

Een tegenstander die je het leven zuur maakt, een belabberd veld en een scheidsrechter die er een potje van maakte, allemaal redenen waarom het vandaag niet wilde lukken. Het grootste manco moet echter bij de Polderploeg zelf gezocht worden. Het leverde vandaag de minste perfomance van het seizoen. De juiste intenties waren er heus wel maar de ploeg heeft geen moment lekker in de wedstrijd gezeten. Zonde maar dit soort wedstrijden zitten er wel eens tussen. Niemand verzaakte vandaag maar de vorm was er niet en dat kan gebeuren.

Ook Krayenhoff kende in Hernen tegen laagvlieger UHC een lastige middag maar won wel met 0-1. Daardoor loopt het aantal verliespunten meer ten opzichte van de Kraaien weer op naar 4. De 1e plek op de ranglijst blijft nog wel in handen van de Polderformatie. Zeker nog geen man overboord. De polderploeg draait een uitstekend seizoen, daar doet deze vervelende middag geen millimeter aan af.

Zondag wacht in Leuth de derby tegen SC Millingen. Een ideale mogelijkheid om het rotgevoel van deze wedstrijd teniet te doen.

SCOREVERLOOP:

16e minuut         1-0          Stan Keukens

20e minuut         1-1          Speler Diosa (penalty)

OPSTELLING:

Roy Scholten, Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Niels Janssen, Daan Bank, Koen Keukens, Jurgen Vink, Jasper Scholten (63e Kai Mulder,87e Thijmen Bakker), Siem Hoogma, Daan Lamers, Stan Keukens (84e Joris Weeren)

Tekst: Bart Willems.                 Foto’s: Dick Braam sr.