MATIG SVO/VVLK BOEKT MAGERE OVERWINNING OP SCP (2-1)

OOIJ Zondag 11 September 2022 trad SVO/VVLK aan voor de 2e poulewedstrijd van het bekertoernooi. Op sportpark de Kempkes was het Puiflijkse SCP te gast. Evenals een week eerder in Nijmegen een duel tussen enerzijds een promovendi naar de 4e klasse en anderzijds een club die juist gedegradeerd is uit de 4e klasse. De ploeg van trainer Jos van Dinteren bleek evengoed een pittige horde te zijn.

In tegenstelling tot het duel met SV Nijmegen kende de formatie van trainer Martin de Winkel 1 wijziging. Thijmen Bakker mocht vanaf het begin starten en verving daarmee Koen Keukens die op vakantie is.

Of het aan de kermis heeft gelegen blijft in het ongewis, maar de Ooijs/Leuthse combinatie startte erg stroef aan de wedstrijd en had lange tijd moeite om die tendens nog om te draaien. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor de gasten. Een schot vanuit vrijstaande positie werd ruim overgeschoten. Middels een zeldzaam goed lopende aanval nam de thuisploeg in de 11e minuut de leiding. Stan Keukens werd al combinerend door het centrum van de SCP-verdediging 1 op 1 gesteld met de SCP-goalie. Hij had van een meter of 7 weinig moeite om de 1-0 op het bord te brengen. Het buitenspel signaal van de Puiflijkse grensrechter werd in de wind geslagen door de arbiter. Ondanks dat het spel erg stroperig was, lag het initiatief wel nadrukkelijk bij de thuisploeg en werden er in het vervolg van de 1e helft wel wat kansen bij elkaar gevoetbald. Zo zag Joris Weeren in de 22e minuut zijn inzet van de lijn gehaald worden en was Daan Lamers in de 36e minuut dicht bij de 2-0. Hij kreeg in een uiterste poging net niet genoeg richting om de bal aan de goede kant van de paal binnen te schuiven. SCP, dat zich in het eerste bedrijf vooral bezighield met verdedigen, kwam in de 40e minuut door middel van een standaard situatie op gelijke hoogte. Een vrije trap een meter of 20 over de middenlijn werd al koppend teruggelegd en vervolgens met het hoofd van Joel Willemsen binnen gewerkt (1-1).  SVO/VVLK ging in de laatste minuten voor de thee nog wel op zoek naar de voorsprong maar het spel was te slordig om daar nog echt aanspraak op te mogen maken.

In de rust zal Martin ongetwijfeld aangegeven hebben dat het anders moest. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het spel ook een lichte verbetering kende. Waar er voor de rust nog veelvuldig gespeeld werd met de lange bal, werd er in de 2e helft wat meer vanuit het middenveld gespeeld. Dat kwam het spel ten goede en SVO/VVLK kreeg aanzienlijk meer mogelijkheden dan voor rust. In de 48e minuut wist Thijmen Bakker de bal net niet voldoende te raken om de thuisploeg weer op voorsprong te zetten. 8 minuten later wist Daan Lamers zich te ontdoen van een SCP-verdediger en kon 1 op 1 op de keeper. Hij wilde voorbij aan de keeper maar deze toonde zijn klasse door het leer voor zijn voeten weg te slaan. In de 65e minuut kwam SVO/VVLK toe waar het inmiddels ook wel weer recht op had. Joris Weeren wist vanaf de linkerhoek 16 meter gebied de bal via de binnenkant van de paal achter de kansloze SCP-doelman het net in te krullen (2-1). In de 77e minuut zag Levi Verriet zijn doeltreffende kopbal afgekeurd worden wegens een onreglementaire duw in de rug bij een SCP-verdediger. Op deze beslissing van de prima leidsman Krispin viel ook niet zoveel af te dingen. In de 80e minuut leek het hoogtepunt van de wedstrijd in de maak toen Joris Weeren vanaf de middenlijn zag dat de SCP-goalie een behoorlijk eindje voor zijn goal stond. Hoewel de poging van Joris genoeg hoogte, richting en snelheid had, leek het een makkelijke prooi te worden voor de doelman. Laatstgenoemde verkeek zich echter hopeloos op deze bal en als met een wonder wist hij via de paal en heel veel geluk de bal uit zijn doel te houden. Ver in blessuretijd hoopte SCP toch nog een gelijkspel aan deze wedstrijd over te kunnen houden maar de bal werd opzichtig met de hand over de doellijn heen gewerkt en dus ook terecht afgekeurd. Niet veel later vond de scheidsrechter het welletjes en maakte hij een eind aan deze sportief verlopen wedstrijd.

Het was stroef en slordig vandaag. In de eerste helft werd er veel te weinig gevoetbald en werd getracht om via de lange bal de voorhoede in stelling te brengen. En dat is doorgaans niet het spel wat SVO/VVLK graag wil spelen. In de 2e helft toonde het spel wat tekenen van herstel maar goed werd het niet meer. De overwinning, hoe moeizaam ook tot stand gekomen, was evenwel terecht. De zwart-witten waren de dominantere partij, kregen de meeste mogelijkheden en gaven weinig kansen weg. De term ‘kermiswedstrijd’ kon op deze zonnige zondag maar weer eens van zolder gehaald worden.

Door deze overwinning is SVO/VVLK nog steeds kansrijk om poulewinnaar te worden. Om daadwerkelijk door te bekeren, zal de op papier zwaarste klus, thuis tegen 3e klasser de Trekvogels, wel winnend afgesloten moeten worden. Beide teams hebben 2 overwinningen uit evenzoveel wedstrijden maar het doelsaldo van de Nijmegenaren (+8) is significant beter dan dat van de Polderbewoners (+4).

Vanavond speelt SVO/VVLK alweer. Dan wordt er geoefend tegen SC

Woezik zaterdag 1. Dit duel wordt gespeeld op sportcomplex de Duffelt en begint om 20:00 uur.

11e minuut         1-0          Stan Keukens

40e minuut         1-1          Joel Willemsen

65e minuut         2-1          Joris Weeren

OPSTELLING

Frank Klomberg, Daan Bank (46e Mees Bouwmeister) Joris Tax, Levi Verriet (83e Niels Janssen), Jelmer Claassen (72e Pepijn Bartels), Ivo Pott, Jurgen Vink (72e Jasper Scholten), Stan Keukens, Thijmen Bakker (72e Siem Hoogma), Joris Weeren, Daan Lamers.

Tekst: Bart Willems             Foto’s: Dick Braam sr.