Skip links

KAMPIOENEN!!!

BATENBURG Zondag 1 Mei 2022: Het is gelukt!! Na 25 jaar droogte, wist SVO, uitgerekend in het laatste seizoen van het zelfstandig bestaan, kampioen te worden van de 5e klasse D. De 0-15 (!) overwinning tegen Batavia gaf in extreme vorm uiting aan de suprematie van de Ooijse equipe in dit seizoen. Van een wedstrijd was dus nauwelijks sprake, het had evengoed weinig invloed op het grote feest na afloop.

 

Voor deze kampioenswedstrijd kon trainer Martin de Winkel beschikken over een zo goed als fitte spelersgroep. In de begeleidingsstaf was er wel een afmelding. Toon (Sailor) Janssen moest deze wedstrijd door ziekte helaas aan zich voorbij laten gaan. Hopelijk is hij aankomende zondag wanneer de kampioenen rondom de wedstrijd tegen AVIOS/DBV gehuldigd gaan worden, voldoende hersteld om deel te nemen aan de feestelijkheden. Vanaf deze plaats veel beterschap, Sailor!

 

Tja, wat valt er over de wedstrijd te zeggen. Het arme Batavia was op geen enkele wijze in staat om SVO af te stoppen. Na de zenuwachtige overwinning tegen VVLK van een week eerder, was het even de vraag hoe stress bestendig deze wedstrijd ervaren zou gaan worden. Het antwoord kwam snel. Na 11 minuten had SVO de vis al op het droge. Kadeem Schel wist in de 3e minuut een voorzet van Daan Lamers binnen te lopen, 4 minuten later was het Daan Lamers zelf die de Batenburgse verdediging vlekken voor de ogen speelde en de 0-2 onder de keeper door binnen prikte en weer 4 minuten later zorgde Siem Hoogma met een diagonaal schot voor de extreem vroegtijdige beslissing (0-3). SVO bleef jagen op doelpunten om zo het vele Ooijse publiek te plezieren. In de 18e minuut was het andermaal Kadeem Schel die de bal tegen het net aan liet ploffen (0-4). Hij profiteerde daarmee optimaal van het puike voorbereidende werk van Siem Hoogma. Na 27 minuten kreeg SVO op een mooie plek een vrije trap te nemen. Van een meter of 25 wist Joris Weeren met een fraaie krul de bal binnen te draaien (0-5). Diezelfde Joris Weeren tekende in de 35e minuut voor de 0-6 door de bal in de verre hoek te plaatsen. 4 minuten voor rust was Jurgen Vink het eindstation van de mooiste SVO aanval van de middag. De bal ging van voet naar voet en ook de gekrulde afronding van Jurgen was van hoge kwaliteit (0-7). Niet veel later floot scheidsrechter van der Zwam voor de rust.

 

Waar je verwacht dat de thuisploeg met een soort van handbal verdediging aan damage control zou gaan doen, was eigenlijk het tegenovergestelde aan de orde. Met doelpunten van Jurgen Vink (47e minuut) en Kadeem Schel (48e minuut) stond het al snel 0-9. Trainer Martin de Winkel besloot om ook zijn bank speeltijd te gunnen. In de 53e minuut werd Daan Lamers vervangen door Jasper Scholten en in de 63e minuut mochten ook Roy Scholten, Rik Dollevoet en Jorn Vermeulen deelnemen aan deze feestwedstrijd. De wissels vielen in een periode waarin de productie van doelpunten leek te stokken. Er werden evengoed nog genoeg kansen gecreëerd maar zoals wel vaker bleef de 0-10 opmerkelijk lang uit. Die dubbele cijfers kwamen er alsnog toen Joris Weeren in de 67e minuut alert reageerde op een rebound en zijn 3e van de middag binnen tikte. Nadat deze barrière geslecht was, volgde snel meer doelpunten. In de 71e minuut kreeg zelfs Joris Tax een doelpunt op zijn naam (0-11). Met nog 16 minuten te spelen gaf ook Rik Dollevoet zijn kampioenswedstrijd extra glans door 0-12 binnen te rammen, niet veel later gevolgd door de 0-13 van Siem Hoogma. Jasper Scholten (0-14, 80e minuut) en Siem Hoogma (0-15, 82e minuut) zorgde voor de krankzinnige einduitslag van 0-15 (!). De score had mogelijk nog verder opgevoerd kunnen worden, ware het niet dat scheidsrechter van der Zwam, het na 83 minuten wel welletjes vond en SVO extra feesttijd gunde.

 

Deze extreme uitslag is natuurlijk geen dagelijkse gang van zaken maar het vertelt eigenlijk wel het verhaal van dit seizoen. SVO is de 5e klasse duidelijk ontgroeid. Er waren heus wel lastige wedstrijden maar aan het eind van de rit gingen de punten altijd naar de groen witten. 51 punten uit 17 wedstrijden, gemiddeld bijna 4.5 gescoorde treffers per wedstrijd, maar 0.4 treffer per wedstrijd tegen en 12 “clean sheets”. Even leek VVLK de Ooijse ploeg bij te kunnen benen maar na de winst in de 1e polderderby op donderdag 17 maart werd de voorsprong in een rap tempo groter. Met als resultaat dat SVO zich nu al, als eerste standaard ploeg in Gelderland en met nog 5 speelrondes af te werken, als kampioen mag laten kronen. Een unieke prestatie die gisteren dan ook groots werd gevierd en wat we ook aankomende zondag nog een keer dunnetjes over gaan doen. Je wordt per slot van rekening niet elk jaar kampioen!

 

Dit kampioenschap is het sluitstuk van jarenlang heel hard werken door uiteraard de spelers maar ook vele vrijwilligers. Nadat in het seizoen 2017/2018 het kampioenschap uiteindelijk aan FC Kunde moest worden gelaten, gooide Corona bij daaropvolgende pogingen roet in het eten. Uitgerekend op 1 mei, de dag van de Arbeid, werd de vele arbeid dan eindelijk beloond. SVO is kampioen, SVO is 4 klasser!!!!

SCOREVERLOOP

3e minuut            0-1         Kadeem Schel

7e minuut            0-2         Daan Lamers

11e minuut          0-3         Siem Hoogma

18e minuut          0-4         Kadeem Schel

27e minuut          0-5         Joris Weeren

35e minuut          0-6         Joris Weeren

41e minuut          0-7         Jurgen Vink

47e minuut         0-8         Jurgen Vink

48e minuut          0-9         Kadeem Schel

67e minuut          0-10       Joris Weeren

71e minuut          0-11       Joris Taks

74e minuut          0-12       Rik Dollevoet

77e minuut          0-13       Siem Hoogma

80e minuut          0-14       Jasper Scholten

82e minuut          0-15       Siem Hoogma

OPSTELLING

Frank Klomberg (63e Roy Scholten), Jelmer Claassen (63e Rik Dollevoet), Niels Janssen, Mees Bouwmeister, Joris Tax, Ivo Pott, Jurgen Vink, Siem Hoogma, Daan Lamers (53e Jasper Scholten), Joris Weeren, Kadeem Schel (63e Jorn Vermeulen)

Tekst: Bart Willems          Foto’s: Dick Braam sr.