KAMPIOEN MOEIZAAM VOORBIJ AVIOS/DBV (2-1)

OOIJ Zondag 8 Mei 2022: Na de feestelijkheden van vorig weekend, toen middels een 0-15 overwinning SVO zich als kampioen van de 5e klasse D mocht laten kronen, stond er op deze zondag andermaal een feestelijke middag op het programma. De kampioenen zouden op spectaculaire wijze gehuldigd worden. Dat zou allemaal aansluitend op de wedstrijd tegen AVIOS/DBV plaats gaan vinden. Maar om het feest compleet te laten zijn, was een overwinning tegen de laaggeplaatste equipe van trainer Jeroen van Kampen wel gewenst. Die overwinning kwam er uiteindelijk maar makkelijk ging het allerminst.

De Ooijse ploeg startte tegen AVIOS/DBV in de zelfde samenstelling als een week eerder tegen Batavia maar trainer Martin de Winkel was al vroeg in de wedstrijd genoodzaakt een wissel toe te passen. Mees Bouwmeister ging in de 13e minuut door zijn enkel. Hij probeerde het daarna nog wel even maar moest zich uiteindelijk laten vervangen door Levi Verriet. Het was tekenend voor de zeldzame defensieve onzekerheid aan Ooijse zijde. De normaal zo stabiele laatste linie, had het zeker in de beginfase erg lastig tegen de vlotte aanvallers van AVIOS/DBV. In de 3e minuut hadden de gasten al de eerste hele goede mogelijkheid toen spits Daan Bremmers alleen op keeper Frank Klomberg af kon. Laatst genoemde wist zijn ploeg met een knappe save voor een vroege achterstand te behoeden. Het was echter wel tekenend voor het beeld van de wedstrijd. SVO had het moeilijk in de openingsfase en wist elkaar vaker niet dan wel te vinden. AVIOS/DBV liet logischerwijs blijken geenszins mee te willen werken aan een ‘feestwedstrijd’ en zocht zeker in de beginfase een aantal keer gedurfd de aanval. Zodanig zelfs dat SVO iets overkwam wat het dit seizoen nog niet eerder is overkomen, namelijk op achterstand komen. In de 18e minuut ging Daan Bremmers om Niels Janssen heen en passeerde keeper Frank Klomberg in de korte hoek (0-1). Dat was even schrikken voor het vele Ooijse publiek. SVO probeerde de draad op te pakken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het spel bleef in eerste instantie rommelig al moet gezegd worden dat het langzamerhand aan kwaliteit begon te winnen. Een schot van Daan Lamers in de 26e minuut werd eenvoudig onschadelijk gemaakt door de AVIOS/DBV goalie maar hij had in de 30e minuut geen antwoord op de inzet van Siem Hoogma. Hij wist de bal onder de keeper door tegen het net aan te krijgen (1-1). Het was diezelfde Siem Hoogma die in de 39e minuut aan het einde stond van een prachtige SVO aanval en de 2-1 binnenschoot. SVO had de verwachtte verhoudingen dus weer redelijk snel hersteld en kon toch nog met een voorsprong de rust in.

In de 2e helft zette de stijgende lijn in het spel van SVO zich voort. De bal ging met name op en het middenveld weer gemakkelijker van voet naar voet en SVO kreeg een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. In de 58e minuut wist Daan Lamers zich op de voor hem typerende wijze langs een aantal AVIOS/DBV mensen te slingeren en de bal terug te leggen op Joris Weeren. Hij zag zijn inzet vervolgens van de doellijn gered worden. Toch liet ook AVIOS/DBV zich nog af en toe aanvallend gelden. In de 60e minuut had SVO alle geluk van de wereld toen een bal via de paal weer terug in het veld sprong.  7 minuten later legde SVO weer een geweldige aanval op de mat waarbij Daan Lamers het eindstation was. Zijn inzet van een meter of 8 ging net voorbij aan de verkeerde kant van de paal. In de 71e minuut moest Frank Klomberg zich nog eens laten gelden. Hij hield op knappe wijze een inzet van AVIOS/DBV buiten zijn doel.  AVIOS/DBV begon in de slotfase aan kracht en energie in te boeten en ook bij de thuisploeg was het beste er wel van af. In de 79e minuut had aanvoerder Kadeem Schel nog de 3-1 op het bord kunnen brengen maar zijn inzet ging naast. Scheidsrechter Oldenhave had op de 90 minuten wel genoeg gezien en floot voor het einde van deze sportieve wedstrijd waarbij de kaarten op zak bleven.

SVO had een niet verwacht moeilijk middagje. Of het lag aan de nakende feestelijkheden, de ambiance of het toch wel verrassende tegenspel van de tegenstander op deze zonnige zondagmiddag, het laat zich raden. De overwinning was zondermeer verdiend maar kwam zeer moeizaam tot stand. Evengoed kon ook overwinning 18 (uit 18) bijgeschreven worden en kon de ploeg zich daarna volop in het feestgedruis storten. Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen WVW. De volgende opgave in de strijd om de competitie ongeslagen af te sluiten.

18e minuut         0-1          Daan Bremmers

30e minuut         1-1          Siem Hoogma

39e minuut         2-1          Siem Hoogma

OPSTELLING

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Niels Janssen, Mees Bouwmeister (17e Levi Verriet, 75e Rik Dollevoet), Joris Tax, Ivo Pott, Jurgen Vink, Siem Hoogma, Daan Lamers (75e Jasper Scholten), Joris Weeren, Kadeem Schel

Tekst: Bart Willems      Foto’s: Dick Braam sr.