Skip links

KABOUTERTRAINING!!

Zaterdagochtend 28 september 2019: Regelmatig schijnt de zon, het waait een beetje. Dus ideaal weer voor voetbal. Het is elf uur en ca. 25 kabouters gaan weer van start om zich spelenderwijs het voetbalspel steeds meer eigen te maken. Waar we voorheen alleen maar tenues van Messi, Ronaldo of een Engelse club zagen, is het vooral het Ajax tenue wat nu de klok slaat.

Verdeeld op leeftijd over drie groepen – (net) 4 jaar, 4-5 jaar en 5-6 jaar – met twee ouders per groep laten de jongens de ballen over het veld vliegen. Beginnend met een spelletje als warming up wordt het plezier al snel hoorbaar. Er wordt gerend, getikt, maar vooral gelachen. Tja, en dan moeten de trainers de jongens weer even tot de orde roepen.

Na de eerste spelletjes kan het echte werk beginnen. De talenten krijgen een bal tot hun beschikking en mogen ze hun dribbelvaardigheden verfijnen met een slalom, langs een ‘chinese muur’ of gewoon lekker los in het veld. Gaaf om te zien hoe onze kabouters in korte tijd al steeds meer balcontrole krijgen en steeds harder kunnen schieten.

Nadat de ballen weer verzameld zijn en er lekker gerend, gesprongen en gescoord is, is het tijd voor een partij. De hesjes worden uitgedeeld, het veld wordt uitgezet, de goals worden tegenover elkaar geplaatst en de bal gaat rollen.

Wat mooi is om te zien, is het fanatisme bij de jongens. Iedereen wil een doelpunt scoren. Er komen zelfs al slidings voorbij. Daarnaast wordt er nog wel eens met de hand gecorrigeerd, maar bovenal wordt er lekker gevoetbald. En de doelpunten blijven niet uit. Vanuit alle hoeken vliegen ze de goal in en juichen de jongens gezamenlijk. Nog even zo doorgaan en dan zijn ze klaar voor het echte werk…

Voor wie het zaterdagochtend gemist heeft, zijn er foto’s gemaakt zodat er alvast kennis gemaakt kan worden met de nieuwe De Ligt’s, Frenkie’s, van de Beek’s of Ziyech’s. Nu nog maar één keer per week in Ooij te zien, over een jaar of twaalf kun je ze wekelijks in volle stadions zien spelen… Kom ze nu alvast eens bewonderen!

Tot zaterdag!

Begeleiding kabouters SVO.

[envira-id=”6206″]

Reageer