HELAAS……☹!!!

Helaas zijn we door de afgekondigde COVID-19 maatregelen van gisteren nog verder beperkt. Vanaf vanavond (woensdag 14-10-2020 22:00 uur) geldt dat alleen de jeugd (t/m 18 jaar) nog in teamverband mag trainen. De groepstrainingen van de senioren worden stilgelegd.  Ook alle competities zijn tot nader order gestaakt, zowel voor de senioren als de jeugd. Naast de kantine, blijven nu ook de kleedkamers op slot.

In dit gruweljaar opnieuw een forse klap in ons gezicht. Ofschoon we begrip hebben voor maatregelen ten behoeve van het terugdringen van het virus, zetten we wel vraagtekens bij de effectiviteit van de huidige maatregelen.

Wij citeren in deze Jan Dirk van der Zee, Directeur-bestuurder amateurvoetbal;

“Amateurvoetbal geen brandhaard”

Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers konden voetballers de afgelopen weken eindelijk weer op een verantwoorde manier de sport beoefenen die ze zo leuk vinden. Ondanks een aantal coronagevallen en nog meer spelers die uit voorzorg in quarantaine moesten, is het afgelopen weekend zo’n 80% van de geplande wedstrijden gespeeld.

Uiteraard zien ook wij de sterk gestegen coronacijfers en snappen de noodzaak voor maatregelen. We zijn ons ervan bewust dat we alleen gezamenlijk het virus onder controle kunnen krijgen en dat ook het voetbal hierin zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Maar het amateurvoetbal is duidelijk geen brandhaard gebleken daar de meeste besmettingen thuis, op het werk en bij vrienden en familie plaatsvinden. Op het zaalvoetbal na, worden alle wedstrijden in de buitenlucht gespeeld. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat men op het veld nooit lang binnen de 1,5 meter afstand van elkaar verkeert en dat sporten aantoonbaar een goede invloed op de weerstand en gezondheid van mensen heeft. Daarnaast biedt het een gezonde uitlaatklep voor met name de jeugd die in deze tijd weinig kanten op kan.”

Maar uiteraard zullen wij, SVO-Voetbal, onze verantwoordelijkheid dragen en handelen zoals de maatregelen en restricties ons voorschrijven.

Wat rest is enkel hoop dat we zo spoedig mogelijk weer in staat gesteld worden om de competities weer te hervatten en mogelijk later ook weer gebruik te maken van onze kantine. De gezondheid staat uiteraard in alles voorop.

Blijf gezond en tot snel!!

Tekst: Bart Willems.