GROESBEEKSE BOYS WINNAAR BERG EN DAL CUP 2022, PRIMA KICK OFF SVO/VVLK

Zaterdag 20 augustus 2022 werd op sportpark de Kempkes de 4e editie van de Berg & Dal Cup georganiseerd. Aan dit gemeentelijke voetbaltoernooi deden 7 voetbalclubs uit Berg en Dal mee. SV Heumen was uitgenodigd als gastvereniging. De organisatie lag in handen van SVO/VVLK.

Onder uitstekende voetbalomstandigheden werd er om 12 uur afgetrapt. Ofschoon alle teams nog pril in de voorbereiding zitten, werden er prima wedstrijdjes van 25 minuten op de in prachtige staat verkerende velden gespeeld.

Voor het organiserende SVO/VVLK was het toernooi de eerste keer dat het samengestelde 1e elftal zich aan het publiek kon tonen. Gehuld in mooie zwart witte overgangstenues gaf de ploeg van Martin de Winkel een prima eerste indruk af. Met een selectie die door vakantieperikelen en blessures nog allerminst volledig was, wisten de spelers elkaar al regelmatig goed te vinden. Met overwinningen op 3e klasser Rood Wit (1-0) en zaterdag 4e klasser BVC’12 (3-1) en De Treffers (1-0) wist het zich naar de groepswinst te spelen.

In de andere poule moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Nieuwbakken 2e klasser Groesbeekse Boys wist met 2-0 van SC Millingen te winnen waardoor de ploeg van trainer Michael Brussen zich de winnaar van poule B mocht noemen.

In het vervolg van het toernooi speelde de nummers 4, 3, 2 en 1 van beide poules nog een wedstrijd tegen elkaar om uiteindelijk de eindrangschikking van het toernooi te bepalen. Zo ook de winnaars van de beide poules SVO/VVLK en Groesbeekse Boys. In dit onderlinge duel werd bepaald wie de winnaar zou worden van deze editie van de Berg & Dal Cup en daarmee de opvolger van Rood Wit zou worden. De Groesbeekse Boys maakte in deze finalewedstrijd als 2e klasser haar favorietenrol waar en won vrij eenvoudig van SVO/VVLK (0-2) dat zich dapper verweerde maar niet opgewassen was tegen het kwalitatief sterke Groesbeekse Boys. Op de overwinning en de winst van de Berg en Dal Cup viel dan ook weinig af te dingen.

Los van deze resultaten was het voor iedereen op het drukbezochte sportpark de Kempkes vooral weer een verademing dat de bal weer rolt en dat de voorbereiding op het seizoen weer in volle gang is. Het toernooi werd op passende wijze afgesloten middels een zeer gezellig ‘pleinfeest’ waarbij DJ Mike de in grote getalen aanwezige spelers en supporters tot in de late uurtjes vermaakte met feestelijke muziek.

De organisatie wil langs deze weg alle deelnemende teams en de vele vrijwilligers danken voor de deelname en inzet. Met z’n allen hebben we er een geweldig toernooi van gemaakt. Tot de volgende editie!!

EINDRANGSCHIKKING BERG & DAL CUP 2022

1. Groesbeekse Boys
  2. SVO/VVLK
  3. Rood Wit
  4. SC Millingen
  5. De Treffers
  6. DVSG
  7. BVC’12
  8. SV Heumen

Tekst: Bart Willems                            Foto’s: Dick Braam sr.