Skip links

GEHAVEND SVO-VVLK VERLIEST VAN TREKVOGELS (1-4)

LEUTH Zondag 18 September 2022: Op deze regenachtige zondagmiddag stond het laatste pouleduel in de beker op het programma. Te gast op sportpark de Duffelt was de sterke 3e klasser Trekvogels. Inzet van het duel was een plekje in de volgende bekerronde. Ofschoon beide ploegen de 1e 2 poule duels hadden gewonnen, lagen de beste papieren daarvoor bij de Trekvogels. Het doelsaldo van de Nijmegenaren was beter waardoor een gelijkspel voor de Kwakkenberg bewoners voldoende zou zijn voor een doortocht naar de volgende ronde. Voor SVO-VVLK gold dat er gewonnen moest worden.

Trainer Martin de Winkel had nogal wat namen af te strepen voor deze zondag. Daan Lamers had in het oefenduel tegen SV Woezik een tik op de enkel gekregen en was niet in staat om te spelen. Middenvelders Koen Keukens en Jurgen Vink zijn op vakantie en vanmorgen kwam daar de ziektemelding van keeper Frank Klomberg nog eens bij. Tel daarbij op dat Niels Agelink en Mick van Ophuizen nog herstellende zijn van wat forsere blessures en de keuzes voor de Ooijse keuzeheer werden ineens een stuk geringer. Voor de basis 11 hadden deze absenties uiteraard ook consequenties. Doordat beide doelmannen dus niet in staat waren om te spelen, moest ‘good old’ Roy Scholten andermaal bereid gevonden worden om de Ooijs/Leuthse equipe uit de brand te helpen, een taak die hij deze middag met verve vervulde. Niels Janssen, eveneens hersteld van een blessure, startte in de basis op de positie van Jurgen Vink en ook Mees Bouwmeister mocht voor het eerst in deze voorbereiding vanaf het begin starten. Dit ging ten koste van Joris Tax die op de bank plaats mocht nemen.

Zoals verwacht trokken de gasten al snel in de 1e helft het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde al vlot in wat kleine mogelijkheden voor de Trekvogels. Het duurde echter tot aan de 12e minuut alvorens de eerste grote mogelijkheid voor de Nijmegenaren ontstond maar die was wel gelijk raak. Een voorzet werd niet goed verwerkt in de SVO-VVLK verdediging en belandde voor de voeten van een Trekvogels aanvaller. Van een meter of 5 had hij weinig moeite om de bal hoog in de touwen te jagen (0-1). 2 minuten later leek Joris Weeren op weg naar de 1e kans voor de thuisploeg maar deze kans in wording werd tijdig onschadelijk gemaakt door de gedisciplineerde Trekvogels verdediging. Het bleek later 1 van de spaarzame aanvallende momenten te zijn geweest van de thuisploeg in het eerste bedrijf. Trekvogels zette in deze fase hoog druk en dwong SVO-VVLK tot het maken van fouten en/of verkeerde keuzes. In de 16e minuut wist Roy Scholten bekwaam te redden op een hard schot van de Trekvogels, in de 21e minuut werd hij geholpen door 1 van zijn verdedigers toen een kopbal van de doellijn af werd gehouden. Bij de rebound moest Roy zelf weer handelend optreden maar ook dat deed hij prima. In de 30e minuut nam de Trekvogels echter wel verder afstand. Een voorzet van de linkerkant werd bij de 2e paal prima achter de kansloze Roy Scholten binnengeschoten (0-2). In het restant van de 1e helft droogde de mogelijkheden van de gasten steeds meer op. Dat had enerzijds te maken met het feit dat Trekvogels slordiger werd in de eindpassing maar ook met het gegeven dat SVO-VVLK zich wat beter aan de druk kon ontworstelen. In de slotminuut van de 1e helft leek er zowaar een kans in de maak voor de thuisploeg maar Siem Hoogma werd, al dan niet terecht, afgevlagd en -gefloten voor buitenspel. Niet veel later floot de prima leidsman Geerlings voor de thee.

In de 2e helft zette het spel vanuit het laatste kwartier voor rust zich voort. SVO-VVLK pakte meer spelaandeel al bleef het moeite houden om zich richting de laatste linie van de Trekvogels te spelen. Daardoor bleef de Trekvogels weliswaar de meest dreigende ploeg al bleven grote kansen ook daar lange tijd uit. In de 61e minuut werd het doel van Roy weer eens bestookt met een schot maar andermaal stond de Ooijse doelman op z’n post. Daarna volgde een fase met een aantal wissels aan beide kanten. In de 76e minuut kreeg SVO-VVLK feitelijk haar eerste maar ook direct doeltreffende kans van de wedstrijd. Joris Weeren wist er aan de rechterkant vandoor te gaan en zijn voorzet kwam uiteindelijk voor de voeten van de zojuist ingevallen Jasper Scholten terecht. Hij wist van een meter of 8 de bal diagonaal in de rechterhoek te schuiven (1-2). Gesteund door deze treffer ging de thuisploeg, weliswaar bedachtzaam, op zoek naar wellicht meer. Van een stormloop op het Trekvogels doel was echter geen sprake maar er werd getracht wat nadrukkelijker en sneller de voorwaartsen te vinden. Echte kansen kwamen hier niet uit voort en in de 85e minuut kwam de Trekvogels vrij gelukkig op een beslissende 1-3 voorsprong. Uit een corner werd de bal ingekopt en via het been van een SVO-VVLK speler ging de bal over de doellijn. De 1-4 drie minuten voor het verstrijken van de 90 minuten was enkel voor de statistieken. Op het inmiddels drijfnatte complex de Duffelt floot de scheidsrechter tot genoegdoening van de aanwezigen op de 90 minuten voor het laatst.

Het ging vandaag allemaal net een tikkeltje sneller als dat we doorgaans gewend zijn tegen tegenstanders van ons eigen formaat. Zeker in de eerste 30 minuten werd Ooijs balbezit fel afgejaagd en had SVO-VVLK zichtbaar moeite het hoge tempo van de gasten bij te houden. Richting de rust kreeg SVO-VVLK wat meer vat op het spel van de Trekvogels. Die lijn zette zich na rust door en daarmee verdween het grote Nijmeegse overwicht. De 1-2 vormde de beloning voor het harde werken van de thuisploeg en gaf op dat moment in de wedstrijd een juist beeld van de verhoudingen. De ploeg van trainer Erwin Koen is echter de gehele wedstrijd in controle geweest en dat gegeven maakte dat een bekerstunt nooit op de loer heeft gelegen. Al met al kan de ploeg van Martin de Winkel met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd. Er werd prima verdedigend en zeker in de 2e helft oogde het optisch gelijkwaardig tussen beide ploegen.

Tot zover de voorbereiding. Een prima voorbereiding waarin Martin goed heeft kunnen werken met een grote groep. Vanaf aankomende zondag gaat het vizier dan eindelijk op de competitie. Eerste halte in de 4e klasse ligt in Nijmegen. Aan de Energieweg treft men Krayenhoff.

SCOREVERLOOP:

12e minuut         0-1          Speler Trekvogels

30e minuut         0-2          Speler Trekvogels

76e minuut         1-2          Jasper Scholten

85e minuut         1-3          Speler Trekvogels

87e minuut         1-4          Speler Trekvogels

OPSTELLING:

Roy Scholten, Daan Bank (78e Pepijn Bartels), Levi Verriet, Mees Bouwmeister, Jelmer Claassen, Niels Janssen (70e Joris Tax), Ivo Pott, Stan Keukens, Siem Hoogma, Thijmen Bakker (70e Jasper Scholten), Joris Weeren.

Tekst en Foto’s: Bart Willems.