Skip links

GEHAVEND SVO MOEITELOOS VOORBIJ SCD’33 (0-5)

DEEST Zondag 10 April 2022: In de 15e speelronde van het seizoen trok SVO naar Deest voor de wedstrijd tegen SCD’33. Een confrontatie tussen de nummer 1 en de nummer laatst van de ranglijst.

Trainer Martin de Winkel had een puzzel te leggen voor deze wedstrijd. Mees Bouwmeister en Daan Lamers ontbraken door blessures, al zat Mees wel op de bank voor in uiterste noodgeval. Levi Verriet zat een wedstrijd schorsing uit vanuit de 2 gele kaarten die hij in de wedstrijd tegen Victoria’25 ontving en topscoorder Joris Weeren was verhinderd vanwege een weekendje weg. E.e.a. werkte in de opstelling uit dat Niels Janssen samen met Joris Tax het centrum van de verdediging vormde. Door de afwezigheid van een aantal vaste waardes, mochten Jasper Scholten en Jorn Vermeulen weer eens in de basis beginnen. Beide jonge spelers deden dat uiterst verdienstelijk. Ook Jelmer Claassen keerde terug in het basisteam.  Door het grote aantal absenties werd ook de reservebank met veelal jongelingen gevuld. Met Mart Pauls en Teun de Winkel zaten er zelfs 2 spelers van de JO17 bij de selectie.

Het gehavende SVO begon prima aan de wedstrijd. In de 2e minuut kwam het eerste, op het oog vrij ongevaarlijke schotje van de voet van aanvoerder Kadeem Schel. De SCD-goalie grabbelde echter dusdanig dat hij met veel geluk, via de lat de bal uit zijn doel kon houden. SVO had in deze fase sowieso de grootste tegenstander in het aluminium, want ook de poging van Jurgen Vink, amper een minuut later ging op de paal. De trilogie werd in de 10e minuut gecompleteerd toen een SCD-verdediger al koppend zijn eigen doel onder vuur nam. Ook deze onbedoelde poging viel via de paal over de achterlijn. In de 11e minuut dacht SVO aan een strafschop toen Siem Hoogma op het oog onreglementair van de bal af werd gezet. Scheidsrechter Krispijn, die verder overigens een prima wedstrijd floot, vond het vergrijp klaarblijkelijk te licht om een penalty toe te kennen. De thuisploeg beperkte zich vooral tot verdedigen en probeerde sporadisch om er via de omschakeling uit te komen. In de 14e minuut stond de SVO-verdediging te hoog waardoor een SCD-speler vanuit het middenveld alleen op Frank Klomberg af kon. Een grote SCD-kans was in de maak maar de Deesternaar besloot iets te snel voor de afronding waarmee hij Frank de kans gunde op een relatief eenvoudige redding. In de 18e minuut wist SVO het overwicht ook op het scorebord tot uiting te brengen. Waar het tot op heden niet veel geluk gekend had met meerdere pogingen op de omlijsting van het doel, ontbrak het bij deze treffer niet aan fortuin. Jasper Scholten besloot van een meter of 15 de bal op het doel te schieten. Via de rug van een SCD-speler veranderde de baan van het schot dusdanig dat het de SCD-goalie kansloos liet (0-1). In de 29e minuut zag Jorn zijn streep van een meter of 20 wederom via de lat over het doel gaan en ook een poging van Kadeem Schel in de 34e minuut ging net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Een minuut later vormde Siem Hoogma het sluitstuk van een mooie SVO aanval maar zijn poging vond de voet van de SCD-doelman. Waar het er alle schijn van had dat SVO met een minimale voorsprong de rust in zou gaan, werd in de blessuretijd van de 1e helft Kadeem Schel opzichtig neergehaald binnen de 16. Deze keer ondervond leidsman Krispijn geen twijfel en kende SVO een terechte penalty toe. Deze werd door Jurgen Vink gedecideerd binnengeschoten (0-2). De thuisploeg had zich in de eerste helft kranig verweerd maar gezien de Ooijse mogelijkheden was dit evengoed een vrij schrale afspiegeling van de verhoudingen tot dan toe.

In de 2e helft ging SVO wat makkelijker voetballen. De thuisploeg raakte vermoeid en ondervond steeds meer moeite het Ooijse combinatiespel te belopen en te ontregelen. Waar in de 1e helft de Ooijse middenvelders nog wel eens problemen hadden de vrije man te vinden, slaagde de equipe van trainer Martin de Winkel daar in het 2e bedrijf steeds beter in. Daardoor ging het nog nadrukkelijker regenen in kansen. In de 48e minuut zag Rik Dollevoet zijn koppende inzet van de doellijn afgehaald worden, schoot Jelmer Claassen in de 60e minuut zijn kans in het zijnet en zag niet veel later Jasper Scholten zijn inzet naast het SCD doel gaan. In de 67e minuut maakt Jorn Vermeulen op schitterende wijze de 0-3. Jurgen Vink vond met een perfecte pass over een metertje of 40 de vrijstaande Jorn. Hij wist de bal bekwaam aan te nemen en met een schitterende boogbal de SCD-goalie kansloos te laten. Een vrije trap van Ivo Pott vond in de 69e minuut weliswaar het net maar wel aan de verkeerde kant. Een dik kwartier voor tijd had ook aanvoerder Kadeem Schel als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier moeten komen maar hij kon zijn vrije kopkans niet de juiste richting meegeven. In de 74e minuut volgde een mooi moment voor Chiel en Mart Pauls. De gebroeders mochten gezamenlijk invallen. Voor Chiel zeker geen noviteit maar Mart maakte hiermee zijn debuut. Jasper Scholten en Rik Dollevoet werden vervangen. In de 77e minuut liet de thuisploeg ook weer eens in aanvallend opzicht van zich spreken. Het schot ging echter dusdanig ver naast dat het Frank nauwelijks verontrust zal hebben. Zijn collega keeper moest 2 minuten later wel handelend optreden op een inzet van Chiel Pauls. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd brak ook voor Teun de Winkel zijn debuut aan. Vader Martin de Winkel gunde zijn zoon zijn eerste minuten bij SVO 1. Het jongensboek werd nog mooier toen Teun in de 88e minuut vanaf een meter of 16 de bal keurig in de linkerhoek schoot en de keeper daarmee kansloos liet (0-4). In blessuretijd mocht SVO zelfs nog een 5e treffer noteren. Na prima voorbereidend werk van Ivo Pott, kon Chiel Pauls ongestoord de 0-5 binnen koppen. Niet veel later besloot de scheidsrechter het uiterst sportieve duel waarin de kaarten op zak bleven, af te fluiten.

Ondanks het feit dat SVO behoorlijk gehavend was, kwam het op deze mooie zondagmiddag geen moment in de problemen. De selectie is gaandeweg dit seizoen breder en breder geworden. De hoge trainingsintensiteit werpt z’n vruchten af. Dat maakt dat afwezigheden vrijwel naadloos opgevangen kunnen worden. Jorn Vermeulen en Jasper Scholten kloppen nadrukkelijk op de deur. De eerlijkheid gebied te zeggen dat SCD’33 niet voor niets zo laag op de ranglijst staat maar uiteindelijk moet er wel ‘even’ van gewonnen worden maar daar is door de Ooijse equipe prima invulling aan gegeven. Overigens verdiend de thuisploeg een compliment voor de sportieve spelopvatting. Dat bleek eerder in de competitie al in Ooij maar ook in Deest liet SCD’33 zich van de sportieve kant zien.

Door het verlies van VVLK tegen SV Heumen is de voorsprong tot de Leuthse achtervolging opgelopen naar 13 punten. Inmiddels is het niet meer de vraag of, maar wanneer de kampioensvlag gehesen kan worden. Als de Ooijse ploeg erin slaagt om de laatste polderderby tegen VVLK op 24 april te winnen, volstaat op 1 mei een overwinning in Batenburg tegen Batavia om SVO voor het eerst in 25 jaar weer tot kampioen te kronen. Wat een seizoen!!!

SCOREVERLOOP
18e minuut 0-1  Jasper Scholten
45e minuut 0-2 Jurgen Vink (pen.)
67e minuut 0-3 Jorn Vermeulen
88e minuut 0-4 Teun de Winkel
94e minuut 0-5 Chiel Pauls

OPSTELLING:
Frank Klomberg, Rik Dollevoet (74e Mart Pauls), Niels Janssen, Joris Tax, Jelmer Claassen, Ivo Pott, Jurgen Vink, Jorn Vermeulen (85e Teun de Winkel), Siem Hoogma, Kadeem Schel, Jasper Scholten (74e Chiel Pauls)

Tekst: Bart Willems     Foto’s: Dick Braam sr.

Speciaal woord van dank aan Levi Verriet. Zijn tips hebben bijgedragen tot het tot stand komen van dit verslag. Hij deed dit over het algemeen met veel bravoure. 😉