Skip links

FRUSTRERENDE MIDDAG SVO/VVLK NA NEDERLAAG TEGEN OSC (0-1)

OOIJ Zondag 9 oktober 2022: In de 2e thuiswedstrijd van het seizoen kende SVO/VVLK een frustrerende middag. De polderploeg was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij maar moest de punten toch aan OSC uit Oosterhout laten (0-1).

Trainer Martin de Winkel kon ook voor deze wedstrijd beschikken over een brede selectie. Afgezien van Mick van Ophuizen (geblesseerd) en Niels Agelink, hij moest zich ziek afmelden voor deze wedstrijd, was iedereen van de partij. Dat gold dus ook voor Daan Lamers. De boomlange aanvaller is nog zeker niet fit maar zou in geval van nood als stormram gebracht kunnen worden.

Ten opzichte van de basis 11 een week eerder tegen SV Heumen, veranderde Martin vooral op het middenveld het 1 en ander. Ivo Pott en Niels Janssen hadden in de week voorafgaand niet volledig kunnen trainen en begonnen beiden op de bank. Jurgen Vink en Koen Keukens werden voor hen opgenomen in de basisformatie.

Sportpark de Kempkes liep behoorlijk vol voor deze ontmoeting met OSC. De weersomstandigheden waren dan ook prima en het veld lag er uitstekend bij. Na een korte aftastende fase nam de thuisploeg gaandeweg de 1e helft steeds meer het initiatief. In de 5e minuut kreeg SVO/VVLK het eerste bescheiden kansje. De kopbal van Stan Keukens ging echter ruim langs het OSC-doel. 5 minuten later zag ook Joris Weeren zijn kans naast gaan. Het gaf weer dat SVO/VVLK absoluut meer aanvallende intenties had dan de gasten uit Oosterhout maar echte grote kansen bleven lange tijd uit. OSC probeerde vanuit de reactie af en toe gevaar te stichten maar ook zij slaagde daar niet of nauwelijks in. De wedstrijd ontwikkelende zich dan ook lange tijd gezapig. Daar kwam in de 35e minuut als donderklap bij heldere hemel verandering in. Zeldzaam gepruts in de Ooijs/Leuthse defensie gaf Ruben van Kuijk vrij baan richting doelman Frank Klomberg. Hij wist de inzet van de Oosterhout aanvaller nog wel te toucheren maar kon zijn hand er niet genoeg meer achter krijgen (0-1). Ofschoon de thuisploeg ook niet bepaald uitblonk, werd OSC wel heel rijkelijk beloond met deze voorsprong.  In de 39e minuut kreeg SVO/VVLK haar eerste echte grote kans van de middag. Siem Hoogma werd op rechts vrijgespeeld. Zijn inzet in de korte hoek werd echter een prooi voor de OSC-doelman. Een minuut later kreeg de thuisploeg zo niet nog een grotere kans maar kon de bal naar een ware scrimmage niet voorzien worden van het beslissende tikje. En zo werd de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

In de 2e helft toonde SVO/VVLK nog wat meer aanvallende dadendrang. In de 53e minuut kwam de bal voor de voeten van Stan Keukens. Hij zag zijn inzet vanaf een meter of 13 net langs de verkeerde kant van de paal naast hobbelen. Een minuut of 10 later kreeg Joris Weeren een vrije kopkans maar hij zag het leer over de OSC-deklat gaan. OSC hield zich ook in de 2e helft aanvallend gedeisd al had het in de 63e minuut op 0-2 kunnen komen. Gezien de vorm van de dag bij de thuisploeg had dat waarschijnlijk de beslissing betekend maar tot opluchting van de Ooijse en Leuthse supporters bleef een 2e les effectiviteit de Polderploeg bespaard. Trainer Martin de Winkel besloot om te gaan wisselen en bracht onder andere de niet geheel fitte Daan Lamers. In de 74e minuut werd een koppende inzet van Joris Weeren door de OSC-doelman over getikt en enkele momenten later zag diezelfde Joris Weeren zijn inzet van de lijn gehouden worden door de OSC-verdediging. SVO/VVLK deed er alles aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat met name bij de afwerking de echte overtuiging nog wel eens ontbrak. Een minuut of 10 voor het einde van de reguliere tijd wist Stan Keukens zich goed vrij te spelen in de 16 maar kwam uit in een moeilijke hoek. Zijn inzet in de korte hoek werd daardoor een redelijk eenvoudige prooi voor de OSC-doelman. Ver in blessuretijd leek de thuisploeg toch nog loon naar werken te krijgen toen een kopbal op weg was naar het net maar wederom werd de bal door de OSC-verdediging op de doellijn gekeerd. Niet veel later floot scheidsrechter Jansen voor het laatst en was de deceptie op de Kempkes groot.

SVO/VVLK hield veel te weinig over aan deze middag en daarmee onze gasten uit Oosterhout automatisch veel te veel. In een matig duel kwam de thuisploeg zelden in de problemen en was het de bovenliggende partij. OSC wist optimaal te profiteren van een zeldzame verdedigende uitglijder aan de kant van SVO/VVLK. De eerlijkheid gebied ook te zeggen dat de Ooijs/Leuthse equipe te weinig kansen wist te creëren vanuit het overwicht. De OSC-verdediging stond goed gegroepeerd en liet zich niet gemakkelijk uit elkaar spelen. Evengoed had minimaal een gelijkspel veel meer recht gedaan aan de spelverhoudingen waarbij een polder overwinning ook minder vreemd had aangedaan dan de ‘gestolen’ Oosterhoutse zege.

Maar goed, kin omhoog, borst vooruit en op naar de volgende wedstrijd. De volgende halte wacht alweer snel. Aankomende zondag gaat SVO/VVLK op bezoek bij Overasseltse Boys. De wit zwarten zijn de competitie allerminst goed begonnen en staan na 3 nederlagen troosteloos onderaan. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de ploeg in de 1e 2 speelrondes met Germania en Krayenhoff niet de meest eenvoudige tegenstanders heeft getroffen. De derby nederlaag tegen SV Heumen van afgelopen zondag zal nog wel even flink nadreunen op sportpark Passelegt.

SCOREVERLOOP:

35e minuut         0-1          Ruben van Kuijk

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Levi Verriet (72e Daan Lamers), Mees Bouwmeester, Daan Bank, Joris Tax (77e Ivo Pott), Jurgen Vink, Koen Keukens (72e Niels Janssen), Siem Hoogma, Joris Weeren, Stan Keukens.

Tekst: Bart Willems.           Foto’s: Dick Braam sr.