EENVOUDIGE OEFENOVERWINNING SVO 1 TEGEN WOEZIK (4-1)

Vandaag stond voor SVO 1 alweer de 3e oefenwedstrijd op het programma. Het 3e selectie team van het Wijchense Woezik, uitkomend in de 2e reserveklasse, was op de Kempkes, de tegenstander. De afgelopen jaren werd er met wisselend succes regelmatig geoefend tegen de Wijchense formatie.

Op de strakke mat van de Kempkes pakte SVO eigenlijk direct het initiatief in de wedstrijd. Toch kwam het in de 4e minuut middels een terecht toegekende strafschop op achterstand. Het deerde de Ooijse formatie nauwelijks want met verzorgd combinatiespel werden er in de 1e 20 minuten diverse kansen en mogelijkheden gecreëerd. Slordigheden in de afronding of eind passing hielden de Ooijse kant van het scorebord lange tijd op nul. Juist in een fase waarin het Ooijse spel aan kwaliteit verloor, kwam het in de 36e minuut op gelijke hoogte. Jelmer Claassen werd prima vrijgespeeld en in staat gesteld de 1-1 aan te tekenen. Gegeven de vele verkregen kansen en mogelijkheden, was de vlak voor rust verkregen voorsprong een betere aftekening van de krachtsverhoudingen in het eerste bedrijf. De wederom prima spelende Jurgen Vink prikte bekwaam de 2-1 binnen.

In de 2e helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. SVO bleef zich aanvankelijk mogelijkheden scheppen. In de 48e minuut kon Guido Bex na goed voorbereidend werk van Daan Lamers de 3-1 binnen lopen. In het vervolg van de wedstrijd bleef SVO slordig in het uitspelen van de mogelijkheden en afronden van de kansen. Daardoor bleef de schade voor Woezik overzichtelijk. In de 89ste minuut wist Daan Lamers de stand toch nog wat verder op te voeren. Met een bekeken schuiver in de korte hoek bepaalde hij de 4-1 einduitslag.

Een prima oefenpot waarin SVO met wat meer aanvallend vernuft zich naar een grote uitslag had kunnen voetballen. Een minuut of 20 voor tijd mocht Joris Weeren zijn eerste minuten maken van deze voorbereiding. Nadat hij in de laatste competitiewedstrijd in maart voor de corona sluiting ernstig geblesseerd raakte aan zijn knie, heeft hij de afgelopen maanden succesvol aan zijn herstel kunnen werken. Bijna had hij zijn rentree nog opgefleurd met een treffer maar zijn vrije trap teisterde de lat. Hoe dan ook een prima ontwikkeling dat ook Joris duidelijk op de weg terug is.

Dinsdag wacht de laatste oefenwedstrijd. In Beneden Leeuwen treffen de manschappen van trainer Martin de Winkel het 2e elftal van Leones, uitkomend ik de 1e klasse reserve. Voor Martin bekend terrein. Hij trainde dit selectieteam 1 seizoen alvorens bij SVO aan de slag te gaan.

Vanaf zondag start de bekercampagne. Om 14:30 uur treffen we op de Kempkes in de 1e poulewedstrijd competitie genoot Avios/DBV.

Tekst: Bart Willems.