EENVOUDIGE MIDDAG SVO IN WAMEL

WAMEL: Vandaag stond de qua afstand verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. Een blik op de navigatie leerde dat er 47 km gereden moest worden al eer sportpark de Parken in Wamel aangedaan kon worden. Unitas’28 kent net als onze eigen ploeg een behoorlijk grillig seizoen. De nummer 6 van vorig seizoen, won bijvoorbeeld knap met 2-0 van DSZ maar ging ook een aantal keren hard onderuit. Hoe dan ook zal de huidige 9e plek allerminst tot tevredenheid stemmen in Wamel. Vorig jaar speelde SVO 2 keer in korte tijd tegen de Wamelse ploeg. De uitwedstrijd werd op Hemelvaartsdag nog met 4-2 gewonnen, 2,5 week later werd er op eigen terrein in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen jammerlijk met 2-6 verloren. Daarmee werd ook nog eens de 2e plaats verspeeld waardoor SVO het thuisvoordeel in de nacompetitie kwijtraakte.

Op deze prille lente zondag was het prima toeven langs de borders van het Wamelse voetbalveld. De eerste lente dagen hadden hun uitwerking op het gras niet gemist. Klaarblijkelijk was men in Wamel vergeten te maaien waardoor het gras veel te hoog stond. Dat maakte het voetbal er niet makkelijker op.  Wat ook niet hielp voor trainer Bas Hendriks was het feit dat hij het moest doen zonder de zieke doelman Frank Klomberg. Zijn plek werd overgenomen door de prima stand-in Roy Scholten. Naast deze tegenvaller moest Bas het ook doen zonder Mustafa Gongur, Jeffrey Vernooij, Cas Ubbink, Stef Lamers en Alperen Ural. Tegenover al deze afwezigen stond de terugkeer van Levi Verriet. Zijn schorsing van 2 wedstrijden zat erop. Overigens zal Levi vandaag extra op zijn tellen hebben gepast want het toeval wilde dat de leidsman van de wedstrijd tegen Overasseltse Boys, de heer Mejia, ook vandaag op het wedstrijdformulier als arbiter stond. Verder was het opvallend dat Ralf van den Heuvel(!) op de bank zat als wissel.

Ondanks de moeilijke veldomstandigheden, had het technisch vaardige SVO een duidelijk overwicht. Het hield de bal aanzienlijk langer in het bezit en probeerde combinerend het Wamelse doel te vinden. Heel veel mogelijkheden leverde dat in eerste instantie niet op. In de 26e minuut kreeg Ivo Pott een prima schietkans van een meter of 12 maar zijn schot had te weinig inhoud om de Wamelse doelman echt te verontrusten. In de 28e minuut ontstonden er een aantal zeer kansrijke situaties in het strafschopgebied van Unitas’28 maar er was niemand aan Ooijse zijde die zijn voet of hoofd op beslissende wijze tegen de bal kon krijgen. Toen de 0-0 ruststand een zekere leek te worden, kreeg SVO nog 1 keer een vrije trap te nemen op een mooie afstand van het vijandelijke doel. De wederom prima spelende Thom Celissen zette zichzelf achter de bal en met een perfecte krul in de linkerbovenhoek, liet hij de Unitas goalie volstrekt kansloos (0-1). Daarmee ging de Ooijse ploeg toch nog met een, op basis van het vertoonde veldspel, verdiende voorsprong richting de thee.

In de 2e helft nam het Ooijse overwicht eigenlijk alleen maar verder toe. Unitas’28 was niet of nauwelijks bij machte om de vandaag goed georganiseerde Ooijse verdediging in verlegenheid te brengen. SVO daarentegen werd steeds gevaarlijker en ook de tot dan toe niet gelukkig spelende Maikel van de Bergh kwam beter in de wedstrijd. In de 54e minuut wist hij op uiterst behendige wijze zijn directe tegenstander van zich af te schudden en tekende met een bekeken schot voor de knappe 0-2. Ook in de fase daaropvolgend kon de thuisploeg nauwelijks een vuist maken. Met opportunistisch spel werd het wel geprobeerd maar SVO stond prima en ook doelman Scholten deed zijn werk meer dan bekwaam. In de 71e minuut ging de wedstrijd definitief in het slot. Het was andermaal de rappe Maikel die de Wamelse verdediging ernstig in verlegenheid bracht. Hij passeerde op slinkse wijze de Unitas goalie maar werd net voor dat hij voor de 0-3 wilde afdrukken op forse wijze onderuitgehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Mejia kon niet anders dan de bal op de stip leggen en ook Unitas verdediger Koolhout met rood richting de douches te sturen. De 0-3 kwam er uiteindelijk alsnog want zoals doen gebruikelijk dit seizoen, wist Kadeem Schel de penalty feilloos te benutten. 4 minuten later was Kadeem andermaal het middelpunt van de feestvreugde toen hij op fraaie wijze vanaf een meter of 18 de bal in de rechterhoek wist te krullen. Het murw geslagen Unitas’28 was rijp voor de slacht. SVO kreeg ook nog een aantal prima mogelijkheden om de score verder op te voeren maar het net werd niet meer gevonden. Het mooiste moment in deze fase kwam wellicht van de bank. Een minuut of 8 voor tijd mocht voetbaldier Ralf van den Heuvel zijn niet meer verwachte opwachting maken. De kleine middenvelder moest eind vorig seizoen doen besluiten om zijn voetbalschoenen vanwege voortdurend blessureleed aan de wilgen te hangen. Onder invloed van personele problemen kon hij het niet laten om vandaag zich toch als 3e wissel beschikbaar te stellen.

Al met al een eenvoudige middag voor SVO, resulterend in een knappe overwinning. Waar op voorhand een lastige klus aanstaande leek, toonde SVO eigenlijk maar weer eens aan waar dit seizoen het grootste manco ligt. De ploeg wisselt (zeer) goede wedstrijden af met wedstrijden die het aanzien nauwelijks waard zijn. Erg zonde want met wat meer consistentie was de nacompetitie absoluut een reëel doel geweest.

Zondag wacht andermaal een uitwedstrijd. Dan wacht de loodzware opdracht Niftrik van de 7e opeenvolgende overwinning af te houden. Als het spel van vandaag dan ook toegepast kan worden, behoort dat tot de mogelijkheden. Maar ja… die wisselvalligheid he….

45e minuut:        0-1         Thom Celissen

54e minuut:        0-2         Maikel van de Bergh

71e minuut         0-3         Kadeem Schel (pen.)

74e minuut         0-4         Kadeem Schel

Tekst en Foto’s: Bart Willems