Skip links

EENVOUDIGE MIDDAG IN WAMEL (0-4)

WAMEL Zondag 13 Februari 2022: Na 2,5 maand geen competitie door de lange (Corona)winterstop, mocht SVO vandaag eindelijk weer voor het “echie”. Op het programma stond de doorgaans lastige uitwedstrijd tegen Unitas’28.

Trainer Martin de Winkel had voor vandaag weer wat te kiezen. De laatste weken, waarin er wel wat oefenpotjes gespeeld werden, was de spoeling nogal dun. Voor de wedstrijd op het slechte terrein van sportpark de Parken, zag de Ooijse oefenmeester Kadeem Schel en Joris Weeren terug keren van lichte kwetsuren. Door hun rentree schoof Niels Janssen een linie terug en verhuisde Joris Tax naar de linksback positie. De basisplekken voor Rik Dollevoet en Jorn Vermeulen kwamen hiermee te vervallen.

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut van stilte ter nagedachtenis van de recent overleden Leo Lukassen. De hoofdsponsor, oud-speler en lid overleed op 1 februari plotseling. Om die reden speelden de Ooijse spelers ook met rouwband.

Zoals gezegd, het veld in Wamel was allesbehalve goed. Dat is doorgaans in het nadeel van de voetballende ploeg. SVO had het daarom zeker in de beginfase wat lastiger om elkaar te vinden. Toch wist het in de 6e minuut haar eerste kans te creëren. Joris Weeren zag zijn inzet echter tegen de instormende Unitas goalie belanden. Omdat het doorgaans gebezigde Ooijse combinatiespel op het hobbelige veld schier onmogelijk was, zocht SVO wat rechtstreekser de voorwaartsen. In de 15e minuut werd het inmiddels opgebouwde Ooijse initiatief ook op het scorebord tot uiting gebracht. Daan Lamers leek zelf de 0-1 aan te tekenen maar besloot op het laatst de bal opzij te schuiven naar de in nog betere positie staande Joris Weeren. Hij had weinig moeite om van een meter of 6 de Wamelse doelman kansloos te laten (0-1). Een minuut later had Siem Hoogma de verdubbeling op de schoenen maar zijn inzet werd gepareerd. In de 20e minuut kwam die 0-2 er alsnog. Jurgen Vink stelde met een diepe bal Daan Lamers in positie om alleen op de keeper af te gaan. Met een subtiele schijnbeweging liet hij de goalie kansloos en tikte de 2e Ooijse treffer tegen de touwen. 3 minuten later leek het alweer raak te zijn voor SVO maar de inzet van Jurgen Vink werd afgekeurd vanwege buitenspel. Aanvoerder Kadeem Schel dacht in de 33e minuut te profiteren van gerommel in de Wamelse verdediging maar zijn inzet van een meter of 25 raakte de paal. In de 37e minuut moest keeper Frank Klomberg zich voor het eerst bovenmatig in zetten. Hij pareerde het Wamelse schot echter bekwaam. In de dying seconds van de eerste helft kreeg SVO vanaf de stip de mogelijkheid om de wedstrijd in het slop te schieten. Joris Weeren werd opzichtig tegen de grond gewerkt in de Wamelse 16. Een duidelijke pingel waarbij er enige bevreemding was over de mate van protest van de thuisploeg. Vanaf de stip wist Daan Lamers eenvoudig zijn 12e van het seizoen aan te tekenen. En daarmee liet SVO zich de thee nog net wat zoeter smaken.

In de 2e helft had de thuisploeg zich als doel gesteld om in alle opzichten de schade te beperken. Het verschanste zich nog wat nadrukkelijker op eigen helft en liet aanvallend nog maar weinig van zich horen. Deze begrijpelijke houding had ook invloed op het spel van SVO. Het werd almaar lastiger om voorbij de rode Wamelse muur te komen en de kansen werden schaarser. In de 57e minuut was een kopballetje van Mees Bouwmeister het eerste aanvallende wapenfeit in de 2e helft. 2 minuten later wist SVO toch nog een keer door de Unitas verdediging heen te breken. Het was andermaal uitblinker Daan Lamers die aan de wieg stond van deze treffer. Behendig wist hij zich door de verdediging heen te wurmen en de bal bij zijn collega aanvaller Siem Hoogma af te leveren. Hij wist van een meter of 11 de keeper te verschalken (0-4). Voordat Joris Weeren door zijn trainer werd gewisseld kreeg hij in de 64e en 69e minuut nog 2 mogelijkheden om de score naar een nog hoger niveau te tillen. Zijn eerste inzet ging hoog over doordat de bal op moment van schieten net iets te hoog opsprong van het hobbelige gras. 5 minuten later kwam zijn inzet juist net iets te kort aan hoogte toen hij met een lob de Unitas goalie probeerde te verrassen. In het vervolg van de wedstrijd bleef SVO verdedigend uiterst secuur te werk gaan. De kansenteller aan Wamelse zijde bleef dan ook op die ene mogelijkheid in de 1e helft staan. SVO kreeg nog wel wat mogelijkheden maar de echte scherpte was er ook aan Ooijse zijde wel van af. Vlak voor tijd had Siem Hoogma nog voor een slot akkoord kunnen zorgen maar hij wist zijn grote kans niet tot doelpunt te promoveren. Niet veel later floot scheidsrechter de Omme voor het laatst.

Op voorhand werd er met enige scepsis naar deze wedstrijd gekeken. De ploeg van trainer Gerard van Zwam leek vlak voor de Corona stop aardig op stoom te zijn gekomen met 3 overwinningen op rij. Bovendien heeft SVO het regelmatig lastig in Wamel. In combinatie met het verwachte- en in de praktijk ook slechte staat van het veld, leek een makkelijke SVO-middag niet voor de hand te liggen. Uiteindelijk kwam die er wel. Zonder zelf heel goed te voetballen, nogmaals de omstandigheden lieten dat eigenlijk ook niet toe, was SVO de hele middag heer en meester in Wamel. De treffers vielen op de juiste momenten waardoor Unitas nooit het idee zal hebben gehad dat er een stunt in de maak was. Overigens was het een uiterst sportieve wedstrijd met weinig vervelende overtredingen.

Al met al dus een prima herstart van de Ooijse equipe. SVO behoudt ook na 8 wedstrijden de “clean sheet” en het gat met eerste belager VVLK is weer uitgebouwd naar 4 punten. Behoudens de langdurig geblesseerden Levi Verriet en Guido Bex, overigens boeken beide heren goede progressie in hun revalidatie, heeft trainer Martin de Winkel ook weer wat te kiezen en dat is een fijn gegeven in de drukke maanden die het team nog staat te wachten. Eerstvolgende halte is aankomende zondag de thuiswedstrijd tegen Niftrik.

SCOREVERLOOP

15e minuut         0-1         Joris Weeren

20e minuut         0-2          Daan Lamers

45e minuut         0-3          Daan Lamers

59e minuut         0-4          Siem Hoogma

 

OPSTELLING

Frank Klomberg, Mees Bouwmeister, Niels Janssen, Joris Tax (73e Rik Dollevoet), Jelmer Claassen, Jurgen Vink, Ivo Pott (81e Chiel Pauls), Kadeem Schel (81e Jorn Vermeulen), Joris Weeren (73e Jasper Scholten), Daan Lamers, Siem Hoogma.

Tekst: Bart Willems.