DERBY DAY OP DE KEMPKES!!

Zondag 24 april 2022 was het dan zover, Derby Day.

De hele zondag stond in het teken van de laatste SVO – VVLK. En die strijd werd op meerdere niveaus gestreden.

Als opwarmer voor de hoofdact werd om 13:00 uur de strijd tussen de JO9-teams van beide verenigingen gestreden. En dat was voor beide teams het tweede duel dat weekend.

De belangen waren groot en dat de spelers al full focussed waren op deze battle was zaterdag te merken tijdens de uitwedstrijd tegen Spero. Daar werd helaas verloren en nu was het team gebrand op een revanche. De technische staf hoefde het team dan ook niet verder te motiveren.

Onder het oog van het in grote getalen toegestroomde publiek werd er gestart met de wedstrijd. VVLK opende de score en kreeg nog enkele kansen op meer, maar vanaf het tweede kwart dicteerde SVO de wedstrijd en liet het zien dat er vandaag niets te halen viel op Sportpark de Kempkes.

Met goed combinatievoetbal, continue focus en scherpte in de duels overklaste SVO de leeftijdgenoten van VVLK. De ene goal was nog mooier dan de andere en uiteindelijk werd het 5-1.

Het team gaf zo een duidelijk signaal af aan het eerste en op die manier werd de toon gezet voor de rest van de dag. Na de wedstrijd werd de overwinning gevierd met chips en limonade. Om daarna het hoogtepunt van de dag te beleven.

De spelers van het eerste werden extra geinspireerd en gemotiveerd dor de spelers van beide JO9 teams. Zij namen de selecties aan de hand het veld op. Onder de groen witte rook en onder luid applaus liepen ze allemaal het veld op. Een betere stimulans kunnen we ons niet voorstellen. Het duurde echter wel tot de laatste minuten, maar het goede voorbeeld deed uiteindelijk volgen en dat maakte de feestvreugde compleet.

Al met al een hele mooie dag en zijn er mooie herinneringen gemaakt. En VVLK, namens de jongens van SVO: bedankt voor de mooie – in VVLK clubkleuren gegoten – voetballen J

Namens de Technische Staf van SVO JO9

Thonie Stinstra en Dick Braam jr.

Tekst: Thonie Stinstra        Foto’s: Dick Braam sr.