Skip links

DAPPER SVO VERLIEST VAN HAVO (3-6)

OOIJ Zondag 19 september 2021: Op een zonnig en drukbezocht sportpark de Kempkes speelde SVO vandaag haar laatste poule duel in de beker tegen het Haalderense HAVO. Hoewel SVO geen rijke historie aan wedstijden kent tegen de Betuwse club, is de 3e klasser zeker ook niet een totaal onbekende.

HAVO bivakkeert al enige jaren in de 3e klasse en doet dat doorgaans met behoorlijk wat overtuiging. Zo lonkte aan het eind van seizoen 2018/2019 zelfs nog promotie naar de 2e klasse maar moesten de Zwart Gelen zich uiteindelijk gewonnen geven aan DIO’30 uit Druten. Ook in de 1e 2 groepsduels lieten de mannen van trainer Fred Razing blijken dat zij niet alleen op papier de favoriet zijn in deze poule. Na overwinningen tegen RKPSC en Aquila zou een puntendeling op de Kempkes al voldoende zijn om door te gaan in het bekertoernooi.

Trainer Martin de Winkel ziet de laatste weken oude blessures verholpen worden maar daarentegen nieuwe, over het algemeen kleine, blessures ontstaan. Vandaag werd Levi Verriet fit genoeg bevonden om aan de aftrap te verschijnen. Daar stond tegenover dat Joris Weeren uit voorzorg aan de kant werd gehouden en ook Mustapha El Kandoussi kampte met wat kleine pijntjes. Niels Janssen was voor deze wedstrijd absent door vakantie en Guido Bex is al langer niet inzetbaar.

SVO moest in de 1e helft al vroeg naar adem happen. In de 4e minuut werd een voorzet van rechts voorbij de kansloze doelman Frank Klomberg getikt door Sjors Venselaar (0-1). Nadat een Ooijse verdedigingsfout in de 9e minuut wederom tot doelpunt werd gepromoveerd door Thijs Barten (0-2) ontstond aan Ooijse zijde de angst voor een strafexpeditie. Eenmaal van de eerste schrik bekomen, begon SVO zich aanvallend ook wat meer te uiten en dat resulteerde in de 18e minuut in een prima aanval. De voorzet van Kadeem Schel werd door Jasper Scholten overgeschoten. Ofschoon HAVO het meest de bal had, legde SVO vanuit de omschakeling steeds meer dreiging op de mat. In de 29e minuut kreeg dat ook uiting op het scorebord. Ivo Pott wist de bal bij Daan Lamers te krijgen en hij wist op krachtige wijze de Haalderense verdedigers voor te blijven, de doelman te passeren en de 1-2 tegen het net aan te schieten. Niet veel later (33e) wist de Ooijse equipe de stand zelfs gelijk te trekken. Het was wederom Daan Lamers die de HAVO-verdediging te snel af was en niet zelfzuchtig, de bal aan zijn collega aanvaller Siem Hoogma gunde om de 2-2 in een leeg doel te prikken. Loon naar werken echter moest het rijkelijk toegestroomde Ooijse publiek nog geen minuut later lijdzaam toezien hoe HAVO hernieuwd de voorsprong nam. HAVO profiteerde simpel van gerommel in de Ooijse defensie en liet Thijs Barten voor zijn 2e treffer van de middag tekenen (2-3). In het vervolg van de 1e helft bleef HAVO aan de bal de betere van de beide ploegen en trachtte SVO vanuit de omschakeling gevaar te stichten. Gescoord werd er niet meer in de 1e 45 minuten.

In de 2e helft veranderde er weinig in het spelbeeld. SVO kon met name in balbezit prima mee met de sterke 3e klasser. Had de Haalderense ploeg de bal dan kwam het surplus aan kwaliteit iets nadrukkelijker aan het licht. In de 55e minuut verkeek keeper Frank Klomberg zich op een afstandsschot en stelde Thijs Barten in staat zijn hattrick aan te tekenen (2-4). 4 minuten later volgde de beslissing toen Tim Vonk in eerste instantie zijn inzet geblokt zag worden maar in de rebound alles en iedereen kansloos liet (2-5). Toen Gijs Gertsen in de 65e minuut ook nog knap de 2-6 binnen krulde, leek de gevreesde grote nederlaag alsnog gestalte te krijgen. Het sierde de Ooijse ploeg dat het taakbewust bleef voetballen en het geen zin had zich naar de slachtbank te laten leiden. Sterker nog, in de 67e minuut volgde er feitelijk een kopie van de 2-2 ware het niet dat de rollen nu omgedraaid waren. Siem Hoogma bood Daan Lamers een niet te missen kans (3-6). De stand had nog een wat dragelijker aanblik kunnen krijgen als de verder prima leidende scheidsrechter Meijnen in de 73e minuut de overtreding op Daan Lamers bestraft had met een penalty. In plaats daarvan legde hij het leer net iets buiten de 16. De vrije trap werd door Jurgen Vink overgeschoten. In het restant van de 2e helft gebeurde er weinig verheffends meer en het was niet ver voorbij kwart over vier toen scheidsrechter Meijnen voor het laatst floot.

Een wedstrijd met een dubbel verhaal. In balbezit speelde SVO misschien wel haar beste wedstrijd van de voorbereiding. Ook tegen deze sterke 3e klasser wist men met tijd en wijlen prima te combineren. De Ooijse doelpunten kwamen dan ook veelal vanuit het combinatie voetbal. Daar stond echter tegenover dat ook vanmiddag SVO de doelpunten weer veel te makkelijk weg gaf. Voetbal is een spel van fouten en zeker op dit niveau maar de wijze waarop de Ooijse ploeg defensief steken liet vallen, mag zorgelijk genoemd worden. Een ploeg als HAVO, waar de krachten met name in de voorste linie huizen, wist daar wel raad mee. Toch mag er ook hoop geput worden uit deze laatste bekerwedstrijd van dit seizoen. Zoals gezegd liet SVO zich zeker niet ondersneeuwen tegen HAVO en wist het de voorzichtig ingezette opgaande lijn van de laatste wedstrijden door te zetten.

We feliciteren HAVO met het bereiken van de volgende ronde en wensen deze sportieve vereniging al het succes in de beker en uiteraard competitie. Voor SVO geldt dat vanaf nu alle peilen op de competitie gericht kunnen worden. Aankomende zondag begint Ooijs trots met een uitwedstrijd tegen SV Heumen. Gelijk al een taaie klus waar we ondanks de wisselvallige voorbereiding met vertrouwen naar uit kijken.

SCOREVERLOOP

4e minuut            0-1          Sjors Venselaar

9e minuut            0-2          Thijs Barten

29e minuut         1-2          Daan Lamers

33e minuut         2-2          Siem Hoogma

34e minuut         2-3          Thijs Barten

55e minuut         2-4          Thijs Barten

59e minuut         2-5          Tim Vonk

65e minuut         2-6          Gijs Gertsen

67e minuut         3-6          Daan Lamers

OPSTELLING

Frank Klomberg, Rik Dollevoet (62e Jorn Vermeulen), Levi Verriet (46e Joris Tax), Mees Bouwmeester, Jelmer Claassen, Jurgen Vink, Ivo Pott, Jasper Scholten (62e Chiel Pauls), Kadeem Schel, Daan Lamers, Siem Hoogma.

Tekst: Bart Willems

Foto’s: Dick Braam sr.