Skip links

BENAUWDE OVERWINNING SVO/VVLK OP UHC (1-3)

HERNEN Donderdag 6 April 2023: Vanavond stond het afgelopen weekend afgelaste duel tegen UHC op het programma. Nadat het zaterdag met bakken uit de hemel kwam, bleek het hoofdveld van sportpark Schaarweide op zondag nog immer onbespeelbaar. Beide verenigingen kwamen snel een nieuwe speeldatum overeen en zodoende werd er 4 dagen later alsnog in Hernen afgetrapt. Overigens waren de omstandigheden ook vanavond allesbehalve florissant maar UHC bleek over een prima bespeelbaar 2e veld te beschikken. SVO/VVLK had het lange tijd erg lastig met de thuisclub maar wist uiteindelijk in de slotfase toch het verschil te maken en nam middels een 1-3 overwinning alsnog de 3 punten mee de polder in.

Trainer Martin de Winkel moest het op deze regenachtige donderdagavond doen zonder een aantal basisspelers. Het verhaal van Levi Verriet is bekend, hij zal meest waarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie komen. Niels Janssen en Daan Bank zaten beiden een wedstrijd schorsing uit opgelopen in de uitremise tegen Diosa.  Aanvaller Daan Lamers was verhinderd voor deze wedstrijd. De absenties van deze heren betekende basisplekken voor Joris Tax, hij vormde samen met Mees Bouwmeister het centrum van de verdediging, Mick van Ophuizen (linksback) en Kai Mulder (rechtshalf).

SVO/VVLK begon redelijk aan de wedstrijd en zag in de 6e minuut dat Joris Weeren opzichtig neergehaald werd in het 16 meter gebied. Waar het ondanks de slechte weersomstandigheden weer rijkelijk aanwezige publiek uit Ooij en Leuth dacht aan een penalty, weigerde scheidsrechter Nijenhuis de bal op de stip te leggen. 3 Minuten later kreeg Joris Weeren een kans maar deze werd onschadelijk gemaakt door de uitstormende UHC-goalie. Gaandeweg de 1e helft kreeg de thuisploeg meer aandeel in de wedstrijd en bleek dat de geelblauwe equipe voetballend best aardig uit de voeten kon. Toch was het de polderformatie die in de 18e minuut andermaal een kans mocht noteren. Jongeling Kai Mulder werd al combinerend vrijgespeeld en vanaf een meter of 17 schoot hij op het doel. De keeper wist nog net een handje achter deze inzet te krijgen en tikte de bal over de achterlijn. In de 23e minuut kreeg de thuisploeg haar eerste echte grote mogelijkheid maar werd een kopbal door Jelmer Claassen van de doellijn geruimd. 2 minuten later deed een soortgelijke situatie zich voor aan de andere kant van het veld toen ook SVO/VVLK een kopbal van de doellijn gehaald zag worden. In de 28e minuut leek Stan Keukens op weg naar de 0-1 toen hij aangespeeld werd door Joris Weeren. Zijn inzet leek doeltreffend maar werd op het laatst alsnog door een UHC-verdediger uit de doelmond gegleden. Richting de rust werd het Ooijs/Leuthse spel er niet beter op en dat sterkte de thuisploeg. In de 41e minuut ging een schotje van de thuisploeg niet eens zo ver voorbij aan het goal van keeper Frank Klomberg. Net voordat iedereen in de veronderstelling verkeerde dat de thee met een 0-0 stand bereikt zou worden, kreeg de thuisploeg nog een corner te nemen. De bal kwam wat gelukkig voor de voeten van Thijs Sewalt en hij wist het leer achter Frank Klomberg te schieten (1-0). Gezien de kansenverhouding weliswaar geen terechte tussenstand maar helemaal vreemd was de voorsprong van de ploeg van trainer Kasper Vullings nu ook weer niet want SVO/VVLK liet met name in het laatste kwartier van de 1e helft zien niet in al te beste vorm te verkeren.

In de rust werd de geblesseerd geraakte Kai Mulder vervangen door Ivo Pott. De manschappen van trainer Martin de Winkel kwamen energieker uit de kleedkamer en zette de thuisploeg nadrukkelijk vast op eigen helft. Toch gaf het grote overwicht geen garantie voor vele kansen en bleef het lastig om door de hechte UHC-verdediging heen te breken. In de 57e minuut wist de UHC-goalie een polderinzetje vrij eenvoudig te pakken maar een minuut later moest hij wel geheel gestrekt op een inzet van Jurgen Vink vanaf een meter of 18. Siem Hoogma wist met een hakje een rebound levendig te houden maar zijn poging kwam niet uit voor een Ooijs/Leuthse voet. SVO/VVLK drong meer en meer aan en de thuisploeg kreeg moeite de tempoversnellingen van de polderformatie bij te benen. In de 63e minuut wist SVO/VVLK dan eindelijk het overwicht ook uiting te geven in de score. Stan Keukens werd neergehaald in het 16 meter gebied en dat liet deze keer scheidsrechter Nijenhuis geen andere keuze dan de bal op de stip te leggen. Joris Weeren wist de pingel gedecideerd achter de UHC-doelman te werken (1-1). Gesteund door deze meer dan terechte gelijkmaker ging SVO/VVLK op jacht naar de noodzakelijke 3-punter om de achtervolging op de Kraaien levendig te houden. In de 65e minuut gaf de prima spelende Siem Hoogma de UHC-goalie het nodige werk toen hij vanaf een meter of 25 het doel onder vuur nam maar de doelman vervulde zijn taak bekwaam. Nadat Ivo Pott in de 77e minuut een vrije schietkans hoog over schoot, had de leidsman in de 79e minuut andermaal de bal op de stip kunnen leggen toen Stan Keukens van achter aangetikt werd in het 16 meter gebied  Een 2e pingel bleef echter vreemd genoeg uit. 5 minuten later kwam dan toch de bevrijdende voorsprong voor de Ooijs/Leuthse formatie. Vanuit een scrimmage viel de bal voor de voeten van Ivo Pott die de bal in de rechterhoek wist te schieten en de UHC-goalie voor de 2e keer deze avond kansloos liet (1-2). Met nog zo’n 8 minuten op de klok besloot het tot dan toe hartstochtelijk verdedigende UHC met het nodige opportunisme op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Met wat boomlange spelers in de gelederen werden de ballen richting de Polder 16 gepompt. Dan kan een bal altijd een keer goed vallen maar de Ooijs/Leuthse verdediging had er goed het oog op en kreeg in de omschakeling een aantal goede mogelijkheden om richting de beslissing te counteren. In de dying seconds van de wedstrijd konden Siem Hoogma en Stan Keukens op weg naar de laatste verdediger van UHC. Siem gaf de bal op een presenteerblaadje aan Stan die vervolgens weinig problemen kende om de definitieve beslissing tegen de touwen aan te knallen (1-3). Niet veel later vond scheidsrechter Nijenhuis, die de kaarten in dit sportief verlopen duel op zak hield hetgeen hij overigens wel vaker doet, het welletjes en floot beide ploegen naar een warme douche.

SVO/VVLK beleefde een moeilijke avond in Hernen. De thuisploeg liet vooral voor rust zien aardig voor de dag te kunnen komen en heeft de ploeg misschien wel meer kwaliteit in huis dan dat de positie op de ranglijst doet vermoeden. Toch was de equipe van Martin de Winkel de hele wedstrijd de bovenliggende partij en is de overwinning, ondanks dat de vis pas laat op het droge werd getrokken, zondermeer verdiend te noemen. Met name in de 2e helft was het veelal eenrichtingsverkeer en wist de polderploeg het verschil alsnog te maken.

Het is de laatste weken stuivertje wisselen aangaande de koppositie in de 4e klasse E. Door de overwinning in Hernen neemt SVO de 1e plek weer over van vv Krayenhoff en staat het 1 punt voor op de Nijmegenaren waarbij de Kraaien nog 1 wedstrijd tegoed hebben. Aankomende maandag 2e paasdag) wacht de derbykraker tegen SC Millingen. Ondanks de moeizame uitvoering van vanavond mag SVO/VVLK daar met vertrouwen naar toe werken.

SCOREVERLOOP:

45e minuut         1-0          Thijs Sewalt

63e minuut         1-1          Joris Weeren (pen.)

84e minuut         1-2          Ivo Pott

94e minuut         1-3          Stan Keukens

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen, Mees Bouwmeister, Joris Tax, Mick van Ophuizen, Koen Keukens (81e Jasper Scholten), Jurgen Vink, Kai Mulder (46e Ivo Pott), Siem Hoogma, Joris Weeren, Stan Keukens.