Skip links

AFSCHEID VAN TRAINER BAS HENDRIKS

Ooij 19 mei 2019: Ofschoon het seizoen nog niet helemaal ten einde is, werd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wel aangegrepen om afscheid te nemen van trainer Bas Hendriks. Na 7 seizoenen gaat hij vanaf volgend seizoen aan de slag bij de Groesbeekse Boys. Zowel de spelersgroep (op het veld) en het bestuur van SVO-Voetbal namen op gepaste wijze al vast een voorschot op het naderende einde van een langdurige en zeer prettige samenwerking. Voorzitter Bart Willems sprak Bas en zijn familie met de volgende woorden toe;

Beste Bas,

Vandaag heb jij voor het laatst als hoofdtrainer van SVO-Voetbal een thuiswedstrijd gecoacht. Volgende week volgt nog een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Aquila en jou kennende, ben je eergevoelig genoeg om in Dreumel nog even een feestje te verpesten. Daarna volgen er nog wat trainingen en ga je nog met de boys een weekendje weg.  Maar hoe dan ook, daarna zit het er dan toch echt op hier in de Ooij. Na 162 competitiewedstrijden, een stuk of 40 oefenwedstrijden en nog wat verdwaalde bekerwedstrijden stokt de teller op naar schatting zo’n 220 wedstrijden in totaal. 7 seizoenen reed je 3 keer per week naar de Ooij om te trainen of om te voetballen. Nog nooit was een trainer van het 1e elftal zo lang aan SVO verbonden. Dat iets waar wij als SVO erg trots op zijn.

Medio Oktober kwam je met de mededeling dat je met je laatste seizoen bezig was. Een donderslag bij heldere hemel? Nee, dat niet want we wisten van jouw ambitie om hogerop te trainen. En de kracht van deze geweldige samenwerking zat hem misschien wel in het feit dat je ook samen op het juiste moment moet zeggen dat het mooi is geweest.

We hebben zeker in het begin moeten wennen aan je grote mate van fanatisme. Zeker in het eerste seizoen stond menig supporter even raar te kijken naar die fel coachende en luid corrigerende krullenbol langs de zijlijn. Maar al snel won je het sympathie van de Ooijse bevolking. Dat kwam mede door de wijze waarop jij je altijd opgesteld hebt binnen onze vereniging. Als geen ander begreep je waar het om draait bij een kleine dorpsvereniging als SVO. Voor een bardienstje bij een vrijwilligersfeest of op een donderdagavond voelde jij je absoluut niet te groot. Maar ook je deelnames aan het darttoernooi samen met schoonvader Jan en je aanwezigheid bij vele SVO feestjes werd meer dan gewaardeerd. We hebben ook kennis mogen maken met je unieke zangkwaliteiten waarvan ik hoop dat we vandaag nog een keer mogen genieten van je John Denver vertolking.

Sportief begon je trainerschap bij SVO erg goed. In het 1e jaar hebben tot op de laatste wedstrijd meegedaan om het kampioenschap al lagen de kaarten wel duidelijk bij VVLK. Daarna werd het een aantal jaren sportief wat lastiger maar dat hebben wij je als bestuur nooit aangerekend. Sterker nog; wij verlengde ook in die jaren bijna blindelings je contract. De trainingen waren goed, werden prima bezocht en de spelersgroep liep over het algemeen met je weg. De laatste jaren zitten we sportief in een weer wat beter vaarwater. Vorig seizoen had de bekroning moeten worden van het lange en wederzijdse vertrouwen. Lang lagen we op pole position voor een historische titel in het jaar waarin we 50 jaar bestonden. Helaas kwam het, eerlijk is eerlijk, sterkere FC Kunde ons in de absolute slotfase van het seizoen alsnog voorbij. Toch zal dit seizoen ons nog lang bij blijven door de winst van de 1e periode zonder puntverlies, de ontknopingswedstrijd tegen FC Kunde met de vele belangstelling vanuit de Ooij en de zenuwslopende nacompetitiewedstrijd tegen FC Zutphen.

Ik refereerde straks al even aan je fanatisme. Je bent een erg fanatiek baasje en je bent bereid ver te gaan om je uiteindelijke doel te behalen. Dat is in jouw geval een meer dan prima eigenschap. Je voortdurende wil om te trainen, ook als de velden dat eigenlijk niet toestaan, ik kan me de app discussies nog prima voor de geest halen bij eventuele afgelastingen waar je het eigenlijk standaard niet mee eens was, je bezoek aan de laatste training van FC Kunde vorig seizoen,  het gezeur bij Aard om vooral maar op veld 2 te mogen trainen en het feit dat het aantal gemiste trainingen in die 7 seizoenen op hooguit 2 handen te tellen zijn… het typeert de trainer en persoon Bas Hendriks.

Volgend seizoen wacht voor jou een hele mooie nieuwe uitdaging en het gewenste stapje omhoog. In bij wijze van spreken je achtertuin ga je aan de gang bij de Groesbeekse Boys. Vorige week zijn zij kampioen geworden en dat houd in dat je je volgend seizoen mag gaan laten zien in de 3e klasse. Wij zijn er van overtuigt dat je ook daar als trainer gaat slagen.

Ik mocht van jou vooral niet te lang speechen Bas, dus ik ga richting afronding. We gaan je uiteraard niet met lege handen naar huis sturen. Ik wil aan je vrouw Bianca vragen om ook even naar voren te komen.

Bianca, jij hebt samen met Jan en Fenne vele van die 220 wedstrijden bezocht en in die tijd vele Ooijse mensen leren kennen. Bedankt dat we Bas 7 jaar hebben mogen lenen!

Bas; dan kom ik weer terug bij jou. Elke donderdagvond liep je weer de hete pinda’s tussen de nootjes uit te vissen. We hebben daarom maar een hele emmer gekocht zodat je voorlopig even vooruit kunt. Daarnaast hebben we nog een aantal cadeaus waar we zeker weten dat je er wat mee kunt.

Bas, hartelijk dank voor de afgelopen 7 jaar. Bedankt als trainer, maar ook bedankt als mens en persoonlijkheid. Al het goede bij de Boys en als ons programma het toelaat, kom ik zeker een keer kijken. En weet dat je uiteraard altijd meer dan welkom bent op de Kempkes!

Tekst; Bart Willems

Reageer