Skip links

22 OVERWINNINGEN UIT 22 WEDSTRIJDEN!!!!

NIFTRIK Maandag 6 juni 2022: De inmiddels al enige weken geleden gekroonde kampioen SVO ging vandaag op voor haar laatste wedstrijd van dit gedenkwaardige seizoen. Op het programma stond de wedstrijd tegen vv Niftrik. Een blik op de reguliere ranglijst zou een wedstrijd zonder al te grote belangen kunnen vermoeden. Dat zou echter geen recht doen aan de dadendrang van de Ooijse equipe. Sinds het binnen halen van het kampioenschap in wedstrijd 17, heeft de ploeg zich als doel gesteld om alle competitieduels te winnen. Omdat ook de 4 daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen, kwam dit doel steeds nadrukkelijker in het zicht. Maar ook voor de thuisploeg stond er nog iets op het spel. Bij winst op SVO zou er nog een klein kansje zijn op de 3e periode. Overigens was het daarbij dan ook nog afhankelijk van het resultaat van SV Heumen.

Trainer Martin de Winkel zag zijn aanvoerder Kadeem Schel weer terugkeren in de wedstrijdselectie. Hij mocht zich op gaan maken voor zijn laatste wedstrijd in SVO 1. Hij startte op de bank. Levi Verriet ontbrak door een korte vakantie, maar door de terugkeer van Mees Bouwmeister in de basis 11 werd het dit seizoen meest gebruikte centrale duo (Niels en Mees) in ere hersteld. Rik Dollevoet, ook hij stopt bij SVO 1, moest ook dit duel geblesseerd aan zich voorbij laten gaan. Hij had vandaag de belangrijke taak van correspondent. ūüėä Daan Lamers, hij haakte vorige week nog in de warming up voor de wedstrijd tegen Unitas‚Äô28 af, was weer voldoende hersteld en begon ook in de basis.

Vv Niftrik feliciteerde bij de aftrap SVO met het behaalde kampioenschap. Naar het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nijenhuis ontvlamde de wedstrijd eigenlijk direct. Op een goed bespeelbaar veld was het de thuisploeg die in de 1e minuut al een grote kans kreeg maar zoals wel vaker dit seizoen stond Frank Klomberg goed op zijn post om een vroege Ooijse achterstand te voorkomen. Amper een minuut later kreeg Daan Lamers de eerste grote SVO-kans na aangeven van Siem Hoogma. Zijn inzet ging echter over het Niftrik doel. Op de mooie Niftrikse mat liet SVO de bal middels goed positiespel van voet naar voet gaan en werden met name aan de zijkanten de vrije mensen gevonden. De thuisploeg probeerde het veelal met de lange bal. In de 7e minuut ontbrak het Jurgen Vink aan geluk toen hij zijn schot van afstand op de bovenkant van de lat zag belanden. In de 12e minuut kwam SVO tegen de verhouding in op een achterstand. Uit een corner belandde de bal bij de 2e paal en werd niet goed verwerkt door de Ooijse verdediging. De harde inzet belandde vervolgens via Frank Klomberg over de doellijn. De Niftrik aanval wist daarmee optimaal te profiteren van dit zeldzame slippertje en bracht de 1-0 op het bord. 3 minuten later vreesde de SVO aanhang even een nog grotere achterstand maar zag tot haar opluchting dat de 2-0 geannuleerd werd vanwege buitenspel. Niet veel later bracht SVO de ploegen weer in evenwicht. Het was Ivo Pott die met een heerlijke crosspass Joris Weeren wist te bereiken. Zijn inzet kon nog gekeerd worden door de Niftrik goalie maar voor de rebound was Siem Hoogma er als de kippen bij (1-1). In de 20e minuut kreeg SVO op een mooie plek een vrije trap te nemen en zoals doen gebruikelijk dit seizoen positioneerde Joris Weeren zich achter de bal. Zijn trap van een meter of 18 verdween in de lange hoek en zorgde voor een Ooijse voorsprong (1-2). Nog nauwelijks bekomen van deze treffer nam SVO een minuut later nog verder afstand van Niftrik. Scheidsrechter Nijenhuis besloot voordeel te geven na een harde charge op Siem Hoogma. Uiteindelijk een goede beslissing want vanuit deze situatie werd de bal in de loop van Daan Lamers gestoken. Hij wist behendig zijn tegenstander uit te kappen en de 1-3 in de lange hoek te schuiven. Met het verstrijken van de tijd werd het spel van de thuisploeg steeds fysieker in de hoop op die manier het spel van SVO te kunnen ontregelen. Dat lukte overigens niet of nauwelijks want in de 26e minuut was het Niels Janssen die de 1-4 binnenliep. Hij profiteerde daarmee van een corner die over de Niftrik goalie heen viel. Ook in het restant van de 1e helft bleef SVO duidelijk de betere ploeg en had het middels een kopbal van Joris Weeren, gevolgd door een rebound van Siem Hoogma de score nog verder op kunnen voeren. Ook het afstandsschot van Jurgen Vink, een minuut of 4 voor de thee, had een beter lot verdiend.

In de rust werd Jurgen Vink gewisseld voor Kadeem Schel. Jurgen had in de wedstrijd tegen Unitas‚Äô28 een hoofdblessure opgelopen. Hij was voldoende hersteld om aan dit laatste duel te beginnen maar liet zich in de rust vervangen door Kadeem die zodoende aan zijn laatste speelminuten in SVO 1 begon. In de 54e minuut kreeg SVO andermaal een vrije trap te nemen maar deze keer wist de Niftrik doelman de inzet van Joris Weeren wel te keren. Gaandeweg de wedstrijd werd het allemaal wat onvriendelijker, niet in de laatste plaats door het nogal weifelende optreden van dienstdoende leidsman Nijenhuis. Hij zag regelmatig een overtreding op de SVO-aanvallers over het hoofd maar was vervolgens niet gediend van het Ooijse commentaar daaruit voortvloeiend. In de 64e minuut wist de thuisploeg zowaar nog wat terug te doen al had het daar wel de hulp van Ivo Pott voor nodig. Zijn te korte terugspeelbal leidde de Niftrik counter in waaruit uiteindelijk dan ook de 2-4 gemaakt werd. SVO besloot zich daarna maar weer wat meer op het voetbal te gaan richten en dat resulteerde al snel in Ooijse kansen. In de 66e minuut zag Joris Weeren zijn kopbal rakelings over de lat gaan, in de 68e minuut was Jasper Scholten het eindstation van een goede Ooijse aanval maar zijn rolletje belandde naast het Niftrik doel. Een minuut later was Jasper juist de aangever. Na een knappe individuele actie wist hij Daan Lamers te vinden. Laatstgenoemde schoof de bal net voor langs. In de 70e minuut bracht SVO de marge dan toch weer op 3 doelpunten. Na een actie van Daan Lamers aan de rechterkant van het strafschopgebied, kwam de bal voor de voeten van Joris Weeren. Zijn inzet werd nog even getoucheerd door een Niftrik verdediger waardoor de kansloze Niftrik doelman de bal in de lange hoek zag belanden (2-5). Onder het mom ‚Äúsave the best for last‚ÄĚ werd in de 77e minuut de mooiste treffer van de middag gemaakt. Een wonderschone lobpass van Jasper Scholten kwam voor de voeten van Joris Weeren die daarmee in de gelegenheid gesteld werd zijn 29e (!) treffer van het seizoen te maken (2-6). In het restant van de wedstrijd kwam de thuisploeg er totaal niet meer aan te pas en had het zomer onderhoud aan het Ooijse gedeelte van het veld alvast begonnen kunnen worden. Ondanks dit grote overwicht bleven meer Ooijse treffers verder uit en floot scheidsrechter Nijenhuis voor het laatst in deze wedstrijd en voor het laatst in dit seizoen.

Wat een ongekende prestatie!! Alle wedstrijden gewonnen, 66 punten, 94 doelpunten voor, slechts 12 tegen. Met een voorsprong van 22 punten op de nummer 2 is er geen enkele twijfel over wie de sterkste was in deze 5e klasse D. In de loop van deze week volgt er op onze site nog een samenvatting van dit memorabele seizoen maar wat kunnen we trots zijn op ons eerste elftal. Geweldig!!!

SCOREVERLOOP:

12e minuut         1-0          speler Niftrik

16e minuut         1-1          Siem Hoogma

20e minuut         1-2          Joris Weeren

21e minuut         1-3          Daan Lamers

26e minuut         1-4          Niels Janssen

54e minuut         2-4          speler Niftrik

70e minuut         2-5          Joris Weeren

77e minuut         2-6          Joris Weeren

 

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Jelmer Claassen (76e Joe Janssen), Niels Janssen, Mees Bouwmeister, Joris Tax (76e Jorn Vermeulen), Ivo Pott, Jurgen Vink (46e Kadeem Schel), Jasper Scholten, Daan Lamers, Joris Weeren, Siem Hoogma.

Tekst: Bart Willems¬† ¬† ¬† ¬† ¬†Foto’s: Dick Braam sr.