18 maart 2018 Derby SVO1-VVLK1

SVO OOK OP EIGEN VELD WINNAAR IN DE POLDERDERBY!!

OOIJ: Gisteren stond de 2e editie van de polderderby weer op het programma. Nadat de 1e editie van dit seizoen in Leuth in een 0-2 overwinning voor SVO was geëindigd, traden beide ploegen nu op sportcomplex de Kempkes aan voor de ‘return’.

De afgelopen dagen werden diverse weer apps nauwlettend in de gaten gehouden. Het voorspelde weer leek roet in het eten te gaan gooien. Met ’s nachts temperaturen ver onder 0 en overdag gevoelstemperaturen van -12, leek het haast een onmogelijkheid te worden om deze wedstrijd door te laten gaan. Met de talrijke afgelastingen tot op heden, zou dat op zeker gaan betekenen dat deze wedstrijd op een donderdag avond ingehaald zou moeten gaan worden. Gelukkig bleek het allemaal mee te vallen. Koud was het zeker, maar het veld bleek prima bespeelbaar en ondanks de winterse omstandigheden, hadden veel supporters van beide verenigingen de weg naar de Kempkes weten te vinden.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut van stilte voor de op vrijdag overleden oud voorzitter en erelid van VVLK Piet Jansen. In de eerste helft waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. In het eerste kwartier werd er door beide ploegen vrij aardig gespeeld en werden er ook een aantal prima mogelijkheden gecreëerd. Wellicht was VVLK in deze fase wat gevaarlijker dan de thuisploeg. In de 5e minuut kreeg de Leuthse ploeg een ogenschijnlijk prima mogelijkheid om de leiding te nemen maar de bal werd ter nauwer nood gekeerd door keeper Frank Klomberg. Niet veel later was het dan toch raak toen in een vergelijkbare situatie de bal voor de voeten van Quinn Wieland viel en hij wist nu wel de bal achter de Ooijse goalie te werken. De 0-1 bleef echter niet lang op het bord staan. In de 13e minuut werd Levi Verriet als afsluiter op een erg mooie afval op rechts weggestuurd. Met een bekeken schuiver liet hij doelman Tom Janssen kansloos en tekende voor de 1-1. Even leek het erop dat we een doelpuntrijke middag tegemoet gingen, maar wellicht geschrokken door de eenvoud waarop de doelpunten vielen, besloten beide ploegen zich verdedigend beter in te stellen. Dat kwam het frivole spel tot dan toe niet ten goede. Gaandeweg de 1e helft werd het niveau steeds minder.  Aan beide kanten vielen er nog wel wat kleine kansjes te noteren, maar echt gevaarlijk werd het nauwelijks meer. 10 minuten voor rust kreeg Levi Verriet nog een prima kans, maar waar hij de bal beter aan had kunnen nemen, koos hij er voor om koppend het doel van VVLK te bestoken. Dat bleek niet de juiste keuze want Keeper Tom Janssen kon de bal simpel pakken. 8 minuten voor rust moest SVO-er Ivo Pott het veld geblesseerd verlaten. Hij was al niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen. Ivo werd vervangen door Kadeem Schel. De normaal gesproken aanvoerder van de Ooijse ploeg had de wedstrijd tegen DVSG aan zich voorbij laten gaan i.v.m. vakantie. Omdat er tegen de Groesbekers prima gevoetbald werd, besloot trainer Bas Hendriks met dezelfde 11 spelers te starten tegen VVLK.

In de 2e helft begon SVO sterk en drong VVLK steeds verder terug. In de 49ste minuut schoot Joris Weeren de Ooijse ploeg naar een voorsprong. Met een verdekt schot verraste hij de Leuthse doelman. Ook na de 2-1 bleef de Ooijse ploeg de betere. Er werden nog een aantal mooie mogelijkheden om zeep geholpen, er werd in deze fase nog een doelpunt geannuleerd vanwege vermeend buitenspel en had SVO wellicht nog een penalty kunnen krijgen i.v.m. een handsbal al dan niet binnen de 16. In de 77ste minuut kreeg Kadeem Schel de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te schieten maar in een 1 op 1 met keeper Tom Janssen wist laatst genoemde nog net een been tegen de inzet van Kadeem te krijgen waardoor de bal geen doel trof. VVLK probeerde zeker nog de gelijkmaker te forceren, werd ook nog wel een paar keer flink dreigend rondom de 16 maar echte grote kansen werden er niet meer gecreëerd. In de 88ste minuut ontving VVLK speler Naud Banks nog een rode kaart omdat hij de doorgebroken Maikel v.d. Bergh op de middenlijn neerlegde. Wellicht had deze overtreding met geel afgedaan kunnen worden. Deze rode kaart vormde het sluitstuk van deze zelden goede, maar wel spannende derby die uiteindelijk verdiend gewonnen werd door de Ooijse ploeg.

Er zijn de afgelopen jaren maar weinig derby’s geweest die voetballend van een goed niveau waren. Meestal overwint de spanning het van het vermogen om goed te voetballen. Dit was gisteren niet anders. SVO heeft echter andermaal aangetoond om op basis van teamprestatie wedstrijden te kunnen winnen. Als het voetballend niet naadloos loopt, dient er voor elke meter gevochten te worden en deze arbeid werd dan ook geleverd. Buiten het feit dat het altijd prettig is om een derby te winnen, zal dit ook het zelfvertrouwen van de trotse koploper alleen maar verder voeden. Iedereen heeft het besef dat de titel nog lang geen uitgemaakte zaak is maar zo lang we wedstrijden blijven winnen, geven we de achtervolgers ook geen kans om dichterbij te komen.

Aankomende zondag wacht andermaal een thuiswedstrijd. Dan komt het Dreumelse Aquila op bezoek. Het bestuur, spelersgroep en begeleiders willen iedereen bedanken voor grote steun van gisteren en we hopen dat we ook in de resterende wedstrijden op deze support kunnen rekenen!

Scoreverloop

11e minuut          0-1         Quin Wieland