Skip links

10-TAL SVO/VVLK UITEINDELIJK RUIM VOORBIJ OSC (2-5)

OOSTERHOUT Zondag 5 Maart 2023: Na 3 weken van geen competitievoetbal ging SVO/VVLK vandaag naar Oosterhout om de degens te kruisen met OSC. De wedstrijd kende een opmerkelijk verloop maar uiteindelijk wist de Polderformatie zich met ruime cijfers te revancheren voor de thuisnederlaag tegen de Blauw hemden in het begin van de competitie. Na 94 minuten prijkte er een 2-5 einduitslag op het scorebord.

Trainer Martin de Winkel moest voor dit duel 2 mensen missen. Linksback Daan Bank is op skivakantie en aanvaller Thijmen Bakker moest het duel geblesseerd aan zich voorbij laten gaan. De positie van linksback werd deze middag ingevuld door Mick van Ophuizen die daarmee voor het eerst dit seizoen in de basis mocht beginnen. De belangen bij deze wedstrijd waren groot. SVO/VVLK ligt op koers voor de winst van de 2e periode en zag een dag eerder 1 van haar concurrenten in die strijd SV Ewijk met ruime cijfers de derby tegen Roda’28 winnen. Ook Overasseltse Boys is nog kansrijk en met een wedstrijd tegen laagvlieger SV Heumen voor de boeg, leek voorafgaand een Overasseltse overwinning het meest voor de hand liggend. Bovendien wil de Ooijs/Leuthse equipe de druk op de gedoodverfde kampioenskandidaat Krayenhoff zo lang mogelijk in stand houden.

Op het stroperig ogende kunstgrasveld van sportcomplex Nieuw Balveren kreeg SVO/VVLK al na 3 minuten de eerste echte mogelijkheid. De inzet van Siem Hoogma werd echter bekwaam gepareerd door de Oosterhoutse goalie. In de 11e minuut kreeg OSC een vrije trap te nemen op een mooie afstand. Tot genoegdoening van het vele Ooijse en Leuthse publiek, waarvoor dank, belandde de goed genomen vrije trap op de paal.  In de 14e minuut nam SVO/VVLK de leiding. Een perfecte voorzet van uitblinker Siem Hoogma werd door Joris Weeren bij de 2e paal ingekopt (0-1).  Amper 3 minuten later kreeg OSC een prima gelegenheid om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen maar de vrijstaande invaller van Oosterhouters schrok waarschijnlijk van de geboden kans en kreeg het leer niet op het doel van Frank Klomberg. SVO/VVLK was zondermeer de bovenliggende partij maar opereerde vrij slordig waardoor het OSC meer spelaandeel gaf als dat nodig was. In de 24e minuut werd een schot van Koen Keukens geblokt en enkele tellen later kon Levi Verriet de bal al koppend niet voldoende raken waardoor hij zijn inzet naast zag gaan. Nadat de thuisploeg in de 27e minuut nog een goede schietkans onbenut had gelaten, nam SVO/VVLK in de 30e minuut een 0-2 voorsprong. De bal werd door Stan Keukens voorgezet en leek vrij eenvoudig weggewerkt te kunnen worden door de OSC-defensie. Dat gebeurde echter niet waardoor Siem Hoogma in staat gesteld werd simpel de 0-2 binnen te tikken. 3 minuten later was het weer raak voor de Ooijs/Leuthse combinatie en ook bij dat moment zag de OSC-verdediging er niet gelukkig uit. De Oosterhouters slaagde er niet in om de bal vanuit een corner uit de eigen 16 weg te krijgen. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Siem Hoogma die vanaf een meter of 8 andermaal het net wist te vinden (0-3). In het restant van de 1e helft kreeg Daan Lamers nog een goede schietmogelijkheid maar zag hij zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn rollen. Ondanks het feit dat SVO/VVLK niet subliem speelde, ging het met een ruime voorsprong richting de thee.

De zwart-witten kwamen goed uit de rust en creëerde in de eerste 10 minuten van de 2e helft een aantal prima mogelijkheden. Een schot van Stan Keukens in de 48e minuut ging nog vrij hoog over maar de inzet van Siem Hoogma 2 minuten later was al een stuk dreigender. De Oosterhoutse goalie, die zich meer en meer ging ontpoppen als de uitblinker bij de thuisploeg, hield de Ooijse rechtervleugelaanvaller met de voet van zijn 3e treffer af. In de 53e minuut was de OSC-doelman wel geklopt op een inzet van Daan Lamers maar wist 1 van zijn verdedigers de bal van de doellijn te ruimen. Stan Keukens sloot in de 56e minuut deze serie kansen af. Middels een prachtige steekpass van Daan Lamers werd hij vrijgespeeld maar kon hij het leren kleingoed niet voorbij de uitstormende keeper krijgen. Waar OSC inmiddels dus op een nog ruimere achterstand had moeten staan, kreeg de thuisploeg in de 61e minuut de ideale mogelijkheid om weer enigszins terug te komen in de wedstrijd. Mees Bouwmeister wilde in de 16 al glijdend de bal voor de voeten van zijn tegenstander weg tikken maar in plaats van de bal tikte hij de benen van de OSC aanvaller aan en liet daarmee scheidsrechter Benali geen andere mogelijkheid de bal op de stip te leggen. Mike Wouters wist de pingel feilloos achter keeper Frank Klomberg te plaatsen (1-3). Joris Weeren kreeg 3 minuten later de mogelijkheid de marge weer naar 3 te tillen maar ook hij vond de OSC-doelman op zijn pad. In de 67e minuut wist de thuisploeg zowaar weer helemaal terug te komen in de wedstrijd.  Doelman Frank Klomberg wist een koppende inzet nog knap uit zijn doel te houden maar had geen verweer op de rebound van Tygo Janssen (2-3). Er leek zich een ‘perfect storm’ te ontwikkelen voor de Polderformatie toen scheidsrechter Benali besloot Daan Lamers met rood van het veld te sturen. De lange aanvaller werd langs de zijlijn flink op zijn enkel geraakt waarbij hij als pijnkreet een onvertogen woord ten gehore bracht. Daar was de leidsman dus niet van gediend en toonde Daan de onbegrijpelijke rode kaart. Met 11 tegen 10 leek een mogelijke stunt in de maak al bleef SVO/VVLK ook in ondertal de meest gevaarlijke ploeg. De opluchting was groot toen in de 77e minuut Jelmer Claassen middels een voorzet Siem Hoogma in staat wist te stellen om zijn 3e treffer van de middag binnen te schieten en de marge ten opzichte van OSC weer kon vergroten (2-4). Toen in de 82e minuut Kai Mulder de vrijstaande Joris Weeren wist te vinden had laatstgenoemde weinig moeite om zijn 17e treffer van het seizoen binnen te werken (2-5) en de Ooijs/Leuthse overwinning definitief te stellen. In de slotfase had de uitslag door SVO/VVLK nog verder opgevoerd kunnen worden maar bleven 3 mogelijkheden van Siem onbenut door toedoen van keeper en paal. Na een minuut of 4 blessuretijd vond de matig fluitende leidsman Benali het mooi geweest en floot voor het laatst deze middag.

Al met al dus alsnog een ruime overwinning. SVO/VVLK was de hele wedstrijd ook duidelijk de betere ploeg al speelde het zeker niet haar beste wedstrijd van het seizoen. Waar OSC in het verloren thuisduel in Oktober juist hardnekkig en uiteindelijk succesvol verdedigde, toonde de laatste linie van de Oosterhouters zich vandaag bijzonder kwetsbaar. Even leek het mis te gaan voor de manschappen van Martin de Winkel maar de ploeg toonde karakter en was op tijd weer bij de les om 8e overwinning op rij en de 11e zege van het seizoen te pakken.

En daarmee is de missie van vandaag geslaagd. Door de overwinning heeft SVO/VVLK volgende week in het thuisduel tegen Overasseltse Boys aan 1 punt voldoende om de 2e periode te winnen. In de strijd om het kampioenschap wist Krayenhoff het uitduel tegen Diosa met 1-3 winnend af te sluiten. SVO/VVLK blijft door de overwinning op OSC aan kop in de 4e klasse E maar weet dat Krayenhoff 4 verliespunten minder heeft. De vreemde rode kaart van Daan Lamers vormde wel een smetje op deze middag.

SCOREVERLOOP

14e minuut         0-1          Joris Weeren

30e minuut         0-2          Siem Hoogma

33e minuut         0-3          Siem Hoogma

61e minuut         1-3          Mike Wouters (pen.)

67e minuut         2-3          Tygo Janssen

77e minuut         2-4          Siem Hoogma

82e minuut         2-5          Joris Weeren

OPSTELLING:

Frank Klomberg, Mick van Ophuizen (62e Ivo Pott), Levi Verriet, Mees Bouwmeister, Jelmer Claassen (83e Joris Taks), Koen Keukens (62e Niels Janssen), Jurgen Vink, Stan Keukens (62e Kai Mulder), Joris Weeren, Daan Lamers, Siem Hoogma.

Tekst: Bart Willems.           Foto’s: Dick Braam sr.